Διεθνή

Στόχος των Χούθι ελληνόκτητο πλοίο στο Άντεν: Πέντε Έλληνες στο πλήρωμα

Στόχος των Χούθι ελληνόκτητο πλοίο στο Άντεν: Πέντε Έλληνες στο πλήρωμα
Η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας πως ακόμη ενα ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης στον Κόλπο του Άντεν.

Ένα φορτηγό πλοίο υπό ελληνική σημαία, αμερικανικής ιδιοκτησίας, ανέφερε πυραυλική επίθεση στον Κόλπο του Άντεν και ζήτησε στρατιωτική βοήθεια, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey.

Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του έπειτα από το «περιστατικό» το οποίο σημειώθηκε 93 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν στην Υεμένη.

Σημειώνεται πως κι η υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου Maritime Trade Operations (UKMTO) δήλωσε ότι έλαβε αναφορά για περιστατικό στην περιοχή, σημειώνοντας ότι οι αρχές το ερευνούν.

{https://twitter.com/UK_MTO/status/1759536227680694284}

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρουν σχετικά με την απόπειρα στο υπό ελληνική σημαία πλοίο, ότι πρόκειται για ένα Bulk carrier με φορτίο σιτηρών από την Αργεντινή για το Άντεν. Το πλοίο έχει 23 μέλη πλήρωμα - μεταξύ των οποίων 5 Έλληνες - και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πλοίο δεν χτυπήθηκε, αλλά πως έγιναν δύο απόπειρες, οι οποίες «έσκασαν» στα 15 μέτρα από το πλοίο.