Διεθνή

Ισόβια κάθειρξη στη νοσοκόμα που σκότωνε βρέφη στη Βρετανία, «είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος»

Ισόβια κάθειρξη στη νοσοκόμα που σκότωνε βρέφη στη Βρετανία, «είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος» Φωτογραφία: EPA/CHESHIRE CONSTABULARY
Όλη τη ζωή της στη φυλακή θα περάσει η νοσοκόμα που δολοφόνησε επτά βρέφη και αποπειράθηκε να σκοτώσει άλλα έξι.

«Ήταν μια σκληρή, υπολογισμένη και κυνική εκστρατεία παιδικής δολοφονίας», είπε ο δικαστής Τζάστις Γκος. Η ποινή που διαφέρει από τα ισόβια αναφέρεται σε ολόκληρη τη ζωή της Λούσι Λέτμπι 33 ετών, χωρίς το δικαίωμα να αιτηθεί αποφυλάκιση υπό όρους. Ο δικαστής έδωσε την ποινή για κάθε μία από τις δολοφονίες καθώς όπως είπε «υπήρχε μια βαθιά μοχθηρία που συνόρευε με τον σαδισμό στις πράξεις σου».

Δεν υπήρχαν ελαφρυντικά καθώς όπως είπε ο δικαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά την διάρκεια της ακρόασης και δεν υπήρχε μετάνοια.

Η ταυτότητα των θυμάτων και των οικογενειών τους παραμένουν με δικαστική εντολή κρυφά. H Λέτμπι, που ήταν 21 ετών όταν έπραξε τις ειδεχθείς δολοφονίες, αρνήθηκε να παραστεί στο δικαστήριο εξοργίζοντας τις οικογένειες των θυμάτων που απαιτούσαν τη φυσική της παρουσία.

Η βρετανίδα νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο του Μάντσεστερ για τη δολοφονία επτά νεογέννητων και την απόπειρά της να σκοτώσει άλλα έξι στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου της βορειοδυτικής Αγγλίας όπου εργαζόταν.

«Τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω», έγραφε ένα χειρόγραφο σημείωμα που εντόπισαν αστυνομικοί όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι της μετά τη σύλληψή της. «Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος», έγραφε. «ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ, ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ».