Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αφαιρέθηκε χειροβομβίδα από στήθος στρατιώτη, μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αφαιρέθηκε χειροβομβίδα από στήθος στρατιώτη, μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή Φωτογραφία: ΑΠΕ
Xειροβομβίδα αφαιρέθηκε από το στήθος στρατιώτη καθώς μαίνεται η μάχη στην πόλη Soledar.

Το πεδίο της μάχης στην πόλη εξόρυξης αλατιού Soledar είναι καλυμμένο με πτώματα καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα «κρατούν γερά» απέναντι στα στρατεύματα του Πούτιν.

Αφαιρέθηκε χειροβομβίδα από το στήθος Ουκρανού στρατιώτη

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Maliar, ανέβασε μια φωτογραφία με την ακτινογραφία η οποία έδειχνε την χειροβομβίδα που είχε σφηνωθεί στο σώμα του στρατιώτη.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η υπουργός έγραψε:

«Στρατιωτικοί γιατροί πραγματοποίησαν επέμβαση για την αφαίρεση μιας χειροβομβίδας VOG, η οποία δεν είχε εκραγεί, από το σώμα του στρατιώτη.

«Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από έναν από τους πιο έμπειρους χειρουργούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - τον Άντριου Γουίλοου χωρίς ηλεκτροπηξία, καθώς η χειροβομβίδα θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή».

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, Anton Gerashchenko, έγραψε στο Telegram:

«Το μη εκραγμένο τμήμα της χειροβομβίδας αφαιρέθηκε κάτω από την καρδιά».

«Δεν έχουν υπάρξει ποτέ τέτοιες επεμβάσεις. Παρόμοια ήταν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Σχετικά με τον σημερινό ασθενή, μπορώ να πω ότι γεννήθηκε το 1994, τώρα έχει σταλεί για αποκατάσταση, η κατάστασή του είναι σταθερή. Νομίζω ότι αυτή η περίπτωση θα μείνει στα ιατρικά αρχεία».