Ελλάδα

Τέμπη: «Στον Άρειο Πάγο μου είπαν «αυτά συμβαίνουν, πάτε στην εκκλησία» καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού

Τέμπη: «Στον Άρειο Πάγο μου είπαν «αυτά συμβαίνουν, πάτε στην εκκλησία» καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού
Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, η οποία έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καταγγέλει τον κυνισμό και την απάθεια με την οποία την αντιμετώπισε η εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο.

Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αντιμετώπισης που βίωσε στη συνάντησή της με την αρμόδια εισαγγελέα η οποία χειρίζεται την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και άφησε πίσω της 180 τραυματίες η ατάκα «Αυτά συμβαίνουν» όπως και η παραίνεση «Ανα πάει να… επισκεφθεί μια εκκλησία για να τη βοηθήσει». Τα παραπάνω αποκάλυψε η χαροκαμένη μητέρα που έχασε την 19χρονη κόρη της Μάρθη στο μοιραίο τρένο, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Radio984 του Ηρακλείου.

«Στον Άρειο Πάγο μου είπαν «αυτά συμβαίνουν, πάτε στην εκκλησία»

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio984 του Ηρακλείου, η κ. Καρυστιανού ανέφερε πως όταν επισκέφθηκε τον Άρειο Πάγο για να μεταφέρει στην εισαγγελέα τα όσα γνώριζε μετά την αδιάκοπη έρευνά της, εκείνη της είπε «αυτά συμβαίνουν» και να πάει να… επισκεφθεί μια εκκλησία για να τη βοηθήσει.

«Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει ‘ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο’, ή οτιδήποτε, να μου λέει: ‘Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας’», είπε χαρακτηριστικά η κ. Καρυστιανού, καταγγέλλοντας για ακόμη μια φορά πρωτοφανείς «μεθοδεύσεις συγκάλυψης» ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

«Και μόνη να μείνω…το 'Έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί»

"Δεν θα βάζαμε τα παιδιά μας στο τρένο αν ξέραμε το χάλι που επικρατούσε.Εγώ η ίδια προέτρεπα την αδικοχαμένη κόρη μου να χρησιμοποιεί το τρένο ως πιο ασφαλές από τα ΚΤΕΛ ή το Ι.Χ. Όλοι οι υπεύθυνοι ήξεραν αλλά ρισκάρανε με τα δικά μας παιδιά, που θα μπορούσαν να είναι τα παιδιά οποιουδήποτε γονιού, αφού εμπιστευόμασταν τις δηλώσεις των αρμοδίων , πως είναι το πιο ασφαλές μέσο το τρένο . Όπως και η Hellenic Train που μας έδειχνε την τηλεδιοίκηση της Ιταλίας. Τους πιστέψαμε. Και τον υπουργό πιστέψαμε. Είμαι μόνη μου, αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειές τους. 180 τραυματίες και τις οικογένειες του. Φανταστείτε κάθε άνθρωπο που ανέβηκαν πάνω στο τρένο όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιοι πολλές φορές. Ήταν τυχεροί. Εκτέθηκαν σε κίνδυνο απώλειας της ζωής τους γιατί κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους. Σε αυτό το έγκλημα η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Και μόνη να μείνω…το 'Έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί "

Ακούστε την συνέντευξη 

{https://www.youtube.com/watch?v=bZRec-V0Avo}