Ελλάδα

Ακόμη ένα παραλήρημα Σεραφείμ για τα ομόφυλα: Ο καρκίνος, η «αμαρτία» και οι απειλές να μην «ξαναπατήσουν στην εκκλησία»

Ακόμη ένα παραλήρημα Σεραφείμ για τα ομόφυλα: Ο καρκίνος, η «αμαρτία» και οι απειλές να μην «ξαναπατήσουν στην εκκλησία» Φωτογραφία: Intime
Στις τελευταίες ακραίες δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ χαρακτήρισε «θανάσιμη αμαρτία» την ομοφυλοφιλία, μίλησε για τους «μυρίους ιατρικούς κινδύνους» που ελλοχεύουν, ενώ κάλεσε όσους ψηφίσουν το νομοσχέδιο «να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην εκκκλησία».

Μια «θλιβερή παράδοση» τείνουν να γίνουν οι ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης σχολίασε για ακόμη μια φορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση νομοθετεί την απενοχοποίηση της ομοφυλοφιλίας και του κακού. Το κάνουν θεσμό δικαίου και αυτό για την εκκλησία έχει συνέπειες», προειδοποίησε στο νέο «κήρυγμά» του, τονίζνοντας πως «όσοι το ψηφίσουν δεν μπορούν να παραμείνουν μέλη της εκκλησίας».

Δεν μπορούν να έρχονται στις εκκλησίες, από μόνοι τους έχουν εκπέσει από την Εκκλησία - υποστήριξε.

«Δεν μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος και μέλος της Εκκλησίας», είπε, ενώ ερωτηθείς για τον υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στο χώρο της Εκκλησίας αρκέστηκε να απαντήσει πως «όλα αυτά είναι συκοφαντίες».

Στη συνέχεια, μάλιστα, φρόντισε να κοινοποιήσει και τις αβάσιμες ιατρικές του «γνώσεις» μιλώντας για το... μικροβίωμα, τους μικροοργανισμούς και τις έρευνες για τον καρκίνο που μπορεί να βρει κανείς στη Google. 

«Δεν θα τα βαπτίζουμε... από αγάπη»

Ερωτηθείς για το θέμα της βάφτισης υποστήριξε πως τα παιδιά μιας οικογένειας ομοφυλόφιλων δεν θα πρέπει να βαφτίζονται για τρεις λόγους:

Πρώτον, «επειδή ελλείπει η πίστη των κηδεμόνων που σύμφωνα με την εκκλησία αναπληρώνει την ελλείπουσα πίστη του νηπίου». Δεύτερον, «ο ιερέας πρέπει να συμπράξει στη βάφτιση και με αυτόν τον τρόπο θα υποχρεωθεί να αναγνωρίσει τον γάμο των ομοφυλόφιλων». Και τρίτον, συμπλήρωσε, «από αγάπη προς τα παιδιά»... «δεν θα πρέπει να τα βαφτίζουμε γιατί με αυτόν τον τρόπο απενοχοποιούμε τις πράξεις των κηδεμόνων τους».

«Δεν θα καταλάβουν (σ.σ. τα παιδιά) ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια αμαρτωλή και κακή πράξη και τελικά θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι. Μη βαφτίζοντας τα τους λέμε πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους δεν είναι σωστό, δεν είναι ορθό, δεν είναι ανθρωπολογικά σωστό, ούτε δέον κατά Θεόν».