Ελλάδα

Η NASA «σκανάρει» τις φωτιές στην Ελλάδα - Όσα είδε ο δορυφόρος

Η NASA «σκανάρει» τις φωτιές στην Ελλάδα - Όσα είδε ο δορυφόρος
Δείτε πως η NASA «είδε» τις φωτιές της Ελλάδας.

Η πρώτη πολύ δύσκολη μέρα για το φετινό καλοκαίρι ήταν σήμερα με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν δεκάδες φωτιές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές. «Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Το 112 απέστειλε έντεκα μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση σε Μαύρο Λιθάρι Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Μαστραντώνη Αχαΐας, και Λυρκεία Αργολίδας.

Στη Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λειβαδιά, στη Θήβα, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, αλλά και σε άλλες περιοχές, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα. Σε αρκετές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναερίων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσουν με ασφάλεια τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την εκδήλωσή της. Ομοίως έχει ελεγχθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Δροσοπηγή Κορινθίας.

Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες μέρες» είπε ο εκπρόσωπος της ΠΥ δίνοντας την εικόνα που επικρατεί στην χώρα.

Ωστόσο και η NASA «σκάναρε» την χώρα μας δίνοντας το απόγευμα τις πρώτες εικόνες.

Δείτε σχετικά

nasa_foties_e2dd8.jpg

Η εικόνα της Μεσογείου σήμερα

FOTIES_NASA_MESOGEIOS_391f7.jpg

NETWORK