Ελλάδα

Με χτύπημα στο κεφάλι και κάταγμα στη μύτη η σύζυγος του γνωστού δικηγόρου: Σήμερα η απολογία του

Με χτύπημα στο κεφάλι και κάταγμα στη μύτη η σύζυγος του γνωστού δικηγόρου: Σήμερα η απολογία του
Ο πασίγνωστος ποινικολόγος συνελήφθη την Κυριακή και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να μεταφερθεί στα δικαστήρια για την απολογία του ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος κρατείται από χθες κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της συζύγου του.

Ο ποινικολόγος αναμένεται να επιμείνει στον ισχυρισμό του η γυναίκα του τραυματίστηκε άσχημα όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους, ωστόσο, εισαγγελικές πηγές τονίζουν ότι βάσει της κατάθεσης του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν κρίνονται ως πειστικοί.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία ενημερώθηκε ξημερώματα Κυριακής από γιατρό ιδιωτικού νοσοκομείου για καταγραφή περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας.

Όταν έφτασαν εκεί αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης βρήκαν τον 52χρονο δικηγόρο και την σύζυγο του - επίσης γνωστή δικηγόρο - να αναφέρουν πως είχε πέσει από τις σκάλες και ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος εμπλοκής της αστυνομίας.

Όμως ο γιατρός που την εξέτασε επέμεινε ότι τα τραύματα της έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση, ενώ φέρεται να έχει καταθέσει ότι σε ερώτηση του προς την 37χρονη αν αυτά τα τραύματα έχουν προέλθει από τον σύζυγό της εκείνη απάντησε καταφατικά.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έφερε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη, ενώ έχει τραυματιστεί στη γλώσσα, πιθανότατα από δάγκωμα.

Ο πασίγνωστος δικηγόρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ο καταλυτικός ρόλος του γιατρού

Ο ρόλος του γιατρού ήταν καταλυτικός καθώς ήταν εκείνος που κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία.

Η σύλληψη μάλιστα έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται πως από 1η Μαίου οπότε και ισχύουν οι τελευταίες αλλαγές στον ποινικό κώδικα, οι γιατροί και όλοι οι επαγγελματίες υγείας υποχρεούνται εκ του νόμου να καταγγέλουν τέτοια περιστατικά στις αρχές, χωρίς να φοβούνται τυχόν συνέπειες.

Η πρώην σύζυγός του τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία

Αξίζει να σημειωθεί πως - σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά - η πρώην σύζυγός του 52χρονου το 2017 τον είχε μηνύσει για ενδοοικογενειακή βία, χωρίς καταδικαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε από το συμβούλιο τον πειθαρχικό έλεγχο του δικηγόρου της Αθήνας.