Ελλάδα

Πότε τελειώνει ο καύσωνας

Πότε τελειώνει ο καύσωνας
Δύσκολα θα είναι τα επόμενα δύο 24ωρα λόγω καύσωνα: Πότε θα υποχωρήσει η «τρελή» ζέστη

Σε ισχύ είναι από σήμερα Τρίτη το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ που κάνει λόγο για ακραίες θερμοκρασίες - τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και τις ελάχιστες - για τουλάχιστον 48 ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή υποχώρηση από το Σάββατο, αν και μόνο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, καθώς στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει το Σάββατο τους 34 με 36 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς ενώ στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοπονήσσου τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους, ενώ στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Για τη «βουτιά» που θα γίνει το Σάββατο μίλησε όμως και ο Σάκης Αρναούτογλου.

WhatsApp_Image_2024-06-11_at_08.38.47_ac336.jpeg

Στον καθιερωμένο πίνακα με τις μέγιστες θερμοκρασίες ανά ημέρα, φαίνεται πως Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι οι πιο ζεστές μέρες με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς Κελσίου και στην Αττική. Αρχής γενομένης από την Παρασκευή, θα ξεκινήσει μια πτώση με τις τιμές να διαμορφώνονται στους 36 βαθμούς την Παρασκευή και στους 32 το Σάββατο.

Δρόσερη θα είναι σύμφωνα με το Windy και η Κυριακή, με τον υδράργυρο χαρακτηριστικά να δείχνει μόλις 30 βαθμούς στην Αθήνα και μάλιστα στις 12 το μεσημέρι.

kyriakh_12_3aed2.JPG