Ελλάδα

Καρυστιανού για Τέμπη: Μαζί με τα παιδιά μας εξαϋλώθηκε και ο φόβος

Καρυστιανού για Τέμπη: Μαζί με τα παιδιά μας εξαϋλώθηκε και ο φόβος
Η Μαρία Καρυστιανού σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι «δικαίωση θα είναι να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή και να αλλάξει και ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία μας. Να λειτουργεί με ισονομία, δικαιοσύνη ασφάλεια, αξιοπρέπεια. Να ζούμε σε μια τελείως διαφορετική κοινωνία, δημοκρατική αυτό είναι δικαίωση».

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο το Συμπόσιο Πολιτισμού με θέμα «Τέμπη, Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια». Η εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενα στο κέντρο της πόλης ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, ο Παύλος Ασλανίδης και η νομική σύμβουλος Ελεονώρα Γεωργίου.

Η εκδήλωση στο πάρκο Γεωργιάδη ξεκίνησε με μουσικό δρώμενο από τους Ρος Ντέιλι, Κέλλυ Θωμά και Μάνο Παπαδάκη, ενώ οι ποιητές Ζαχαρίας Κατσακός και Δημήτρης Περοδασκαλάκης, απήγγειλαν ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και του Γιάννη Ρίτσου διαβάζουμε στο Cretalive.gr.

Μαζί με τα παιδιά μας εξαϋλώθηκε και ο φόβος

Με παρατεταμένο χειροκρότημα ο κόσμος υποδέχθηκε την πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, η οποία ξεκίνησε την ομιλία της επισημαίνοντας με έμφαση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας. "Τη νύχτα εκείνη" είπε χαρακτηριστικά "μαζί με τα παιδιά μας εξαϋλώθηκε και ο φόβος μας!". Ο στόχος μας δήλωσε ακόμη είναι ακέραιος και διεκδικούμε ασφάλεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη. Απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση η κ. Καρυστιανού είπε "η δικαιοσύνη είναι στα δικά σας χέρια, στα χέρια της κοινωνίας. Η ελληνική κοινωνία έχει πονέσει τα παιδιά μας, τα γνωρίζει και τα αντιμετωπίζει σαν δικά της παιδιά".

"Νομοθετήθηκε το έγκλημα ως ασυλία" υπογράμμισε ακόμη η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και "αποπερατώθηκε η απόλυτη ύβρις σε μια χώρα που ανέκαθεν τιμούσε τους νεκρούς της".

Ερωτηθείσα σχετικά η κ. Καρυστιανού σχετικά με την πορεία του ψηφίσματος της ελληνικής κοινωνίας για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, τόνισε ότι "προσπάθησαν να μπλοκάρουν το ψήφισμα" αλλά ο Σύλλογος θα προσπαθήσει να το καταθέσει πριν από τις ευρωεκλογές.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού

{https://www.youtube.com/watch?v=kJCnwNBJ6wE&t=1s}