Ελλάδα

Δημοτικές εκλογές 2023: Συμφώνησαν για debate Μπακογιάννης και Δούκας

Δημοτικές εκλογές 2023: Συμφώνησαν για debate Μπακογιάννης και Δούκας Φωτογραφία: intime news
Θετικοί στη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate εμφανίζονται Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

«Με επιστολή μου ζήτησα από τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα την οργάνωση debate με τον κ. Δούκα ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής στο Δήμο Αθηναίων. Ζήτησα οι κανόνες να μην είναι ασφυκτικοί όπως στις εθνικές εκλογές. Είμαστε άλλωστε μόνο δυο και στην αυτοδιοίκηση έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε ακόμα και διαφωνώντας», σχολίασε αρχικά στο X / Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. 

Λίγο αργότερα, ο Χάρης Δούκας απάντησε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό: «Χαίρομαι πολύ που ο κ. Mπακογιάννης αποδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση ενός γύρου, την πρότασή μου για τη διεξαγωγή debate. Τα λέμε εκεί».

Υπενθυμίζεται πως στον α' γύρο των δημοτικών εκλογών, ο Κώστας Μπακογιάννης κατέγραψε 41,35% και 57.799 ψήφους. Στη δεύτερη θέση ο Χάρης Δούκας με 14,2% και 19.842 ψήφους. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης με 13,36%, στην τέταρτη ο Νίκος Σοφιανός με 12,88%. Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε 8,33%, ο Κώστας Παπαδάκης 6,09% και η Παπαδοπούλου Ελένη 3,8%.

Βέβαια, να σημειώσουμε πως και στα τέλη Αυγούστου είχε υπάρξει συμφωνία για διεξαγωγή debate μεταξύ Μπακογιάννη - Δούκα - Ζαχαριάδη, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Ειδικότερα, με επιστολή στις 31/08, ο Χάρης Δούκας ζητούσε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης. Ο Κώστας Ζαχαριάδης είχε αποδεχτεί αμέσως την πρόσκληση χαρακτηρίζοντας «θετική» την πρωτοβουλία Δούκα, ενώ την ίδια ημέρα είχε αντιδράσει θετικά και ο Κώστας Μπακογιάννης. Τηλεοπτικό debate, όμως, δεν έγινε ποτέ...