Ελλάδα

Βιβλική καταστροφή στη Λάρισα: Όγδοη εντολή εκκένωσης μέσα σε 24 ώρες, βυθίζεται στη λάσπη η πόλη

Βιβλική καταστροφή στη Λάρισα: Όγδοη εντολή εκκένωσης μέσα σε 24 ώρες, βυθίζεται στη λάσπη η πόλη
Ο δήμαρχος Λάρισας σημείωνε νωρίτερα ότι το ύψος της στάθμης του Πηνειού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχει φτάσει τα 9 μέτρα.

Τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, καθώς ο Πηνείος έχει υπερχειλίσει.

Με νέο μήνυμα του 112 οι κατοίκων του Αγίου Θωμά στη Λάρισα καλούνται να εκκενώσουν προς Φιλιππούπολη, ενώ λίγο πριν τις 13:00 με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων καλούσε για εκκένωση των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή της Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε:

Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης. Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών.

γγγγ

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή, δόθηκε εντολή για την εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι, ενώ μετά τις 11:00 το πρωί εστάλη ακόμη ένα μήνυμα για τις περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας, λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού.

{https://www.youtube.com/watch?v=HPPhrDvhNGs}

Σε έκτακτη ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης ο Δήμος Λαρισαίων καλούσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από την πλημμυρική ζώνη, αλλά και να βρίσκονται σε επιφυλακή εφόσον βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ποτάμι.

«Υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία που καταλήγουν στον Πηνειό πριν την είσοδο της κοίτης στην πόλη της Λάρισας. Η ροή των υδάτων σημειώνει συνεχώς αυξητική τάση. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε νωρίτερα προειδοποίηση από το 112. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για το επόμενο εικοσιτετράωρο τουλάχιστον και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων. Η πλημμυρική ζώνη ορίζεται στο διάστημα από την Αμυδαλέα έως τη Γυρτώνη και περιλαμβάνει την έκταση ανάμεσα στα αναχώματα στις δύο πλευρές του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας. Ο υπόλοιπος πληθυσμός που βρίσκεται πλησίον αλλά όχι εντός της πλημμυρικής ζώνης θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή».

θθθθθθ

Ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε επίσης σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και για προληπτικούς λόγους να μη λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της Λάρισας, ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από Λάρισα

{https://www.instagram.com/p/Cw7VaGNslVT/?img_index=1}

{https://twitter.com/teacher_sophie/status/1700022072821403956?s=20}

{https://twitter.com/thomasvol/status/1700012343344746941?s=20}

{https://twitter.com/BETTYCOOPERL/status/1700027354628731310?s=20}

{https://www.facebook.com/photo?fbid=685580246938575&set=a.592875619542372}