Ελλάδα

Οι «χρυσές» ξαπλώστρες στην Ευρώπη -Πού αγγίζουν τα 700 ευρώ

Οι «χρυσές» ξαπλώστρες στην Ευρώπη -Πού αγγίζουν τα 700 ευρώ
Οι «χρυσές ξαπλώστρες» σε ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς. Πόσο πληρώνουν οι Βρετανοί για... μια θέση στον ήλιο.

Σε ρεπορτάζ της η Daily Mail αναφέρεται και σε υπερπολυτελείς επιλογές που το κόστος για μια ξαπλώστρα ξεπερνά τη λογική και εκτοξεύεται στα 700 ευρώ.

Παράλληλα, κλειστές λέσχες στους ιταλικούς προορισμούς Κάπρι, Σαρδηνία και Ποζιτάνο και στα ισπανικά θέρετρα της Μαγιόρκα και της Ίμπιζα χρεώνουν έως και 685 ευρώ.

Τα beach clubs σε γνωστές τοποθεσίες έχουν γίνει δημοφιλής επιλογή για διασημότητες, πλούσιους τουρίστες και επίδοξους influencers που δεν έχουν θέμα να πληρώσουν όσο χρειάζεται για μια μέρα σε μια ιδιωτική παραλία μακριά από τα πλήθη.

Αλλά ακόμη και οικογένειες που αναζητούν μια οικονομική απόδραση καλούνται να πληρώσουν για τις ξαπλώστρες στην παραλία Fornillo στο θέρετρο Ποζιτάνο της ακτής Αμάλφι 40 ευρώ ανά άτομο.

Ανάμεσα στα πιο ακριβά beach clubs που βρέθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας του βρετανικού μέσου σήμερα ήταν το Arienzo Beach Club στο Ποζιτάνο. Κόστος 685 ευρώ για μια “VIP εμπειρία” που περιλαμβάνει ξαπλώστρα, ομπρέλα, νερό, ορεκτικό, κυρίως πιάτο και μια vintage σαμπάνια Dom Perignon.

«Θα μπορούσατε επίσης να βρεθείτε να πληρώνετε 500 ευρώ στο Nikki Beach στη Σαρδηνία για μια εμπειρία “εμβληματικής ξαπλώστρας” για δύο έως τρία άτομα, η οποία περιλαμβάνει σαμπάνια. Άλλες τοποθεσίες με αξιοσημείωτες τιμές που βρέθηκαν σήμερα περιλαμβάνουν την παραλία Scorpios Beach στη Μύκονο με 160 ευρώ για μία καμπάνα, και το La Reserve A La Plage στο Σαιν Τροπέ της Γαλλίας, όπου κοστίζει 80 ευρώ την ημέρα η μία ξαπλώστρα – ή 200 ευρώ για μία διπλή ξαπλώστρα.

Στο μεταξύ, το La Fontelina στο Κάπρι της Ιταλίας χρεώνει 70 ευρώ για ξαπλώστρα, ομπρέλα και πετσέτα. Για κρατήσεις εδώ (στην παραλία) απαιτείται επίσης κράτηση στο εστιατόριο, όπου η φθηνότερη επιλογή θα ήταν ένα ποτήρι νερό για 4 ευρώ και μακαρόνια με ντομάτες και βασιλικό για 19 ευρώ - δηλαδή συνολικά 93 ευρώ χωρίς φιλοδώρημα.

»Το Anima Beach Palma στη Μαγιόρκα της Ισπανίας χρεώνει 70 ευρώ για μια ξαπλώστρα, ομπρέλα και πετσέτα. Και το Blue Marlin στην Ίμπιζα της Ισπανίας χρεώνει 30 ευρώ για μια ξαπλώστρα, αλλά υπάρχει επίσης ελάχιστη δαπάνη στο χώρο 50 ευρώ ανά κρεβάτι. Εν τω μεταξύ, μια “Moet VIP Cabana” στο θέρετρο κοστίζει 500 ευρώ, συν μια ελάχιστη δαπάνη “κατόπιν αιτήματος”».

Επίσης γίνεται αναφορά σε γνωστό κλαμπ στη Μύκονο, αγαπημένο μέρος διασημοτήτων από τη Βρετανία, με τους λογαριασμούς να ξεπερνούν συχνά τις 100.000 ευρώ χάρη στην πώληση της φημισμένης σαμπάνιας Cristal Exclusive Limited Edition από τη Γαλλία για 64.000 ευρώ και ένα τρίλιτρο jeroboam της Cristal Rose Vintage χρονολογίας 2007 για 37.000 ευρώ.