Ελλάδα

Εκσυχρονίζεται ο οδοφωτισμός της Αθήνας - Μειώνεται κατά 60% η κατανάλωση ρεύματος

Εκσυχρονίζεται ο οδοφωτισμός της Αθήνας - Μειώνεται κατά 60% η κατανάλωση ρεύματος Φωτογραφία: EUROKINISS
Το μεγαλύτερο έργο ενεργειακής αναβάθμισης που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα συντελείται στην πρωτεύουσα.

Πριν 2,5 χρόνια περίπου με την κατεύθυνση του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ξεκίνησε η μελέτη φωτομέτρησης στο πλήθος των φωτιστικών στην πόλη.

Σήμερα αρχίζει η αντικατάσταση 45.000 φωτιστικών με νέας τεχνολογίας LED.

H διαδικασία περιλαμβάνει και την απομακρυσμένη διαχείριση ώστε να γνωρίζουμε το πρόβλημα στο σημείο και τη συγκεκριμένη στιγμή που θα προκύπτει.

Ο οδοφωτισμός στην Αθήνα καταναλώνει 25.000.000 Κwh το χρόνο. Με την αντικατάσταση και μόνο αυτή χωρίς να συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες δράσεις εξοικονόμησης που αναπτύσσονται παράλληλα θα επιφέρει μείωση κατά 60% της κατανάλωσης με στόχο να μην ξεπερνάμε τα 10.000.000 Kwh ετήσια κατανάλωση.

Μόνο μέχρι το τέλος του έτους και την τοποθέτηση στους κεντρικούς άξονες η μείωση κατανάλωσης ενέργειας θα αγγίξει τις 600.000 Κwh.

Δεν θα μείνει καμία γωνία της πόλης σκοτεινή. Κάθε οδός, πλατεία και πάρκο θα φωτίζεται επαρκώς. Ο φωτισμός της πόλης θα αποκτήσει ενιαίο χαρακτήρα με σκοπό τη μείωση της φωτεινής ρύπανσης και τη προστασία του νυκτερινού ουρανού και των νυκτόβιων ειδών. Δεν θα επηρεαστεί η καθημερινότητα του πολίτη, δεν θα ρισκάρουμε την ασφάλεια.

thumbnail unnamed