Ελλάδα

Προσοχή: Νέα απάτη με μηνύματα μετά από αγγελίες, η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ (εικόνες)

Προσοχή: Νέα απάτη με μηνύματα μετά από αγγελίες, η ανάρτηση της ΕΛ.ΑΣ (εικόνες)
Για ακόμα μια απάτη προειδοποιεί η Ελληνική Αστυνομία με ανάρτηση της στο Facebook και συνιστά την προσοχή σε υποτιθέμενα μηνύματα για πληρωμές μέσω τραπεζών.

Συγκεκριμένα η Ελληνική Αστυνομία, αναδημοσίευσε μήνυμα που έλαβε από κάποιον συμπολίτης μας, που παραλίγο να πέσει θύμα απάτης.

Η ΕΛ.ΑΣ συνιστά την προσοχή σας, και να μην δείτε στοιχεία ή να ανοίγετε links που είναι απάτη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα που έλαβε ο συμπολίτης μας, ήταν υποτίθεται από την Εθνική Τράπεζα, όμως αν παρατηρήσετε το link είναι λάθος, καθώς μέσα αναγράφεται το «godaddysites», που προφανώς από την ονομασία του και μόνο, μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι πρόκειται για απάτη.

Η ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας

Το μήνυμα του πολίτη:

«Καλησπέρα σας. Το κινητό που θα σας δείξω, ανήκει σε άντρα ο οποίος προσποιήθηκε ότι ήθελε να αγοράσει για Έχω ανεβάσει μια αγγελία Ζήτησε τον λογαριασμό μου, ώστε να βάλει τα χρήματα. Ψιλιαστηκα από τη φωνή του και το έντονο ύφος του, ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει......ήθελε τόσο πολύ να κάνει την κατάθεση. Του έδωσα έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου της Εθνικής Τράπεζας. Αμέσως σε 1 λεπτό, με κάλεσε και μου είπε να δω στα μηνύματα διότι μπήκαν τα χρήματα. Τότε είπα φυσικά ότι είναι απατεώνας....ότι ποτέ η Εθνική δεν στέλνει τέτοιο μήνυμα, το οποίο κατευθύνει σε λινκ για να δεις αν σου βάλανε χρήματα.»

apatiellas