Επιχειρήσεις

Mytilineos: Ενδυναμώνει το δίκτυο της Λιβύης με επιπλέον 171MW

Eurokinissi Eurokinissi
Η Mytilineos έχει αναλάβει τη μηχανολογική μελέτη, την προμήθεια και την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ενέργειας 740 MW στο Tobruk

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία ο 2ος αεριοστροβίλος στο έργο παραγωγής ενέργειας στο Tobruk της Λιβύης, τροφοδοτώντας το δίκτυο της χώρας με επιπλέον 171MW, ανακοίνωσε η MYTILINEOS.

Μετά την ολοκλήρωσή της, η μονάδα θα είναι σε θέση να παρέχει περισσότερα από 740MW. Ο πρώτος αεριοστρόβιλος ενεργοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021 και τέθηκε σε λειτουργία στο τέλος του έτους, ενισχύοντας το ενεργειακό σύστημα της χώρας με περίπου 160 MW. Ο τρίτος αεριοστρόβιλος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη Μαρτίου και ο τελευταίος στα τέλη Μαΐου του 2024.

Η MYTILINEOS έχει αναλάβει τη μηχανολογική μελέτη, την προμήθεια και την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ενέργειας 740 MW στο Tobruk με δυνατότητα διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο ή υγρό καύσιμο).

Επιπλέον, η MYTILINEOS υπέγραψε πρόσφατα και προχωρά επίσης στις πρόσθετες εργασίες για τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Το έργο αυτό έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Λιβύη, αλλά και για την ενίσχυση της ενεργειακής της αυτάρκειας, των συνολικών πρωτοβουλιών ανασυγκρότησης και της καθημερινής ζωής των πολιτών της.

Τα τελευταία χρόνια, η Λιβύη βρέθηκε αντιμέτωπη με σημαντικά ζητήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, που χαρακτηρίζονται από παρατεταμένες διακοπές ρεύματος και αποτελούν σημαντικό εμπόδιο στην οικονομική πρόοδο της χώρας, την ενεργειακή ασφάλεια και την ευημερία του λαού της. Η εγκατάσταση αυτού του σταθμού παραγωγής ενέργειας θα ενισχύσει άμεσα τις ενεργειακές υποδομές της χώρας, καθιστώντας το κεντρικό εγχείρημα για την αναζωογόνηση της Λιβύης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.