Auto - Moto

Ελληνική αγορά αυτοκινήτου: Θετικά μηνύματα και τον Απρίλιο

Ελληνική αγορά αυτοκινήτου: Θετικά μηνύματα και τον Απρίλιο
Όπως όλα δείχνουν η ελληνική αγορά αυτοκινήτου επιστρέφει στην «κανονικότητα»», με την άνοδο να διαφαίνεται πλέον το αμέσως προσεχώς διάστημα.

Η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και το κλίμα εμπιστοσύνης που καλλιεργείται στην εγχώρια αγορά αντανακλάται και στην πιάτσα του αυτοκινήτου.

Μετά τον Μάρτιο και ο Απρίλιος τα πηγαίνει περίφημα και όπως φαίνεται, θα κλείσει με μια μεγάλη άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η οποία αναμένεται να φτάσει ακόμη και το 70% παρακαλώ.

Προφανώς η καλύτερη περίοδος για αγορά νέου αυτοκινήτου είναι τώρα όπου πολλές εταιρίες παρουσιάζουν δελεαστικά χρηματοδοτικά προγράμματα με χαμηλά επιτόκια.

Τον μήνα που διανύουμε οι πωλήσεις σημειώνουν σημαντική άνοδο με την αγορά να καταφέρνει να ξεπεράσει τις 11.000 ταξινομήσεις.

Τον δυναμικό χορό σέρνουν οι εταιρείες leasing και rent a car, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν οι λιανικές πωλήσεις οι οποίες μετά από καιρό παίρνουν τα πάνω τους.

Στα αξιοσημείωτα κατορθώματα της ελληνικής αγοράς τους τελευταίους μήνες είναι πως μεγάλο τμήμα του αγοραστικού κοινού στρέφεται σε τετράτροχα προϊόντα premium εταιριών πιστεύοντας έτσι πως τα χρήματά τους πιάνουν τόπο και η κίνησή τους χαρακτηρίζεται επένδυση.

Βέβαια δεν απουσιάζουν από την πίτα και οι newcomers, να για παράδειγμα όπως είναι η νεοφερμένη MG που μεταξύ άλλων προσέγγισε το 4% της συνολικής αγοράς.

Καθόλου άσχημα! Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα έπονται...