Auto - Moto

Τα νέα SUV της Honda στην Ελλάδα

Τα νέα SUV της Honda στην Ελλάδα
Η Honda προσφέρει πλέον και στη χώρα μας, μια διευρυμένη εξηλεκτρισμένη mainstream γκάμα οχημάτων ελεύθερου χρόνου. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη να πραγματοποιήσει την παρουσίαση των νέων μοντέλων στην εγχώρια αγορά.

Στο χώρο του The Εllinikon Experience Centre, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα το ολοκαίνουργιο υβριδικό ZR-V (από 44.700 ευρώ), το πρώτο SUV με σπορ premium χαρακτήρα που παρουσιάζει η Honda και που εμπίπτει στην κατηγορία D-SUV. Το ZR-V γεφυρώνει το κενό μεταξύ του HR-V και του -μεγαλύτερου πλέον- CR-V. Είναι βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα με την αντίστοιχη το νέου Civic, αν και είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο και φυσικά είναι υπερυψωμένο, με απόσταση από το έδαφος 18 εκατοστά.

Χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα e:HEV της εταιρίας στην τελευταία γενιά του, με βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού και μία μπαταρία νέας τεχνολογίας, που εξασφαλίζει πιο περιορισμένη μείωση της χωρητικότητας με την πάροδο του χρόνου (συνδυαστική ισχύς 184 ίπποι). Για τις επιδόσεις του η φίρμα αναφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8'', ενώ οι εκπομπές CO2 είναι κάτω από 140 g/km, εξασφαλίζοντας καθημερινή είσοδο στο δακτύλιο της πρωτεύουσας.

Το e:Ny1 από την άλλη (από 45.900 ευρώ με κρατική επιδότηση), είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας το οποίο συνδυάζει εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 204 ίππων της Honda, με τεχνολογία αιχμής στον ηλεκτροκινητήρα και εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Υιοθετεί ευκολία οδήγησης και η «φιλικότητα» χρήσης, ενώ, η ποιότητα κατασκευής και υλικών είναι και εδώ υψηλού επιπέδου και οι χώροι για επιβάτες πολύ καλοί. Η δύναμη του κινητήρα είναι απολύτως επαρκής, οι μηχανικοί της Honda μάλιστα έχουν ρυθμίσει εδώ την απόδοση με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει όσο το δυνατόν πιο γραμμική επιτάχυνση.

honda383

Σύντομη επαφή είχαμε και με την έκτη γενιά του CR-V – του μεγάλου SUV της Honda και παγκόσμιου best seller της μάρκας. Πρόκειται για το ασφαλέστερο CR-V που έχει κατασκευαστεί ποτέ, καθώς είναι το πρώτο μοντέλο της Honda που προσφέρει το σύστημα SENSING 360, το πιο πρόσφατα εξελιγμένο σύστημα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας για την υποστήριξη του οδηγού. Το νέο CR-V προσφέρεται σε τιμές που ξεκινούν από 54.400 ευρώ στην υβριδική έκδοση με κίνηση στους δύο τροχούς, απόδοση 184 ίππους και ιδιαίτερα πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Τώρα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Μαρία Ξυτάκη, Corporate Affairs and Communications Manager, αναφέρθηκε στη στρατηγική βιωσιμότητας της Honda και του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Κανατάς, Business Unit Director Automotive Consumer Solutions παρουσίασε την εμπορική στρατηγική του Ομίλου όσον αφορά τα επιβατικά οχήματα, ενώ ο Κωνσταντίνος Στέφας, Marketing Supervisor Honda Cars Mitsubishi Motors πραγματοποίησε μία εις βάθος προϊοντική παρουσίαση των νέων μοντέλων ενώ παράλληλα έκανε μία ανάλυση της ελληνικής αγοράς του αυτοκινήτου.

Τέλος, ο Γιώργος Ξυνταράκης, Business Unit Director Mobility & Leasing της Kinsen-Europcar Greece, παρουσίασε τους εναλλακτικούς τρόπους απόκτησης μέσω leasing των νέων μοντέλων της Honda που προσφέρει η Saracakis Leasing.

honda378

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ελαχιστοποίησης των παραγόμενων απορριμμάτων καθώς εφαρμόστηκαν zero waste πρακτικές. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση του γεύματος και με σκοπό την καταπολέμηση της σπατάλης φαγητού, όσες μερίδες δεν καταναλώθηκαν, διατέθηκαν μέσω της ΜΚΟ «Μπορούμε – Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη» στη Φιλανθρωπική οργάνωση «Φαγητό για Ζωή» η οποία βοηθά καθημερινά 135 οικογένειες.
Περισσότερα για τα νέα SUV της Honda, θα σας μεταφέρουμε όταν πάρουμε τα αυτοκίνητα για την καθιερωμένη εβδομαδιαία δοκιμή επί ελληνικού εδάφους. Μείνετε συντονισμένοι...