Αθλητισμός

Μίλτος Τεντόγλου: Θα είμαι σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι - Γιατί δεν χαμογελά μετά τους αγώνες

Μίλτος Τεντόγλου: Θα είμαι σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι - Γιατί δεν χαμογελά μετά τους αγώνες Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με διαλύσουν φέτος», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι βέβαιος: στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024, θα ανέβει στο βάθρο. Στόχος του είναι το χρυσό μετάλλιο. Αλλά, σε αυτή τη διοργάνωση ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, συμπληρώνει.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, θα είμαι σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι, αλλά την πρώτη θέση ποτέ δεν την ξέρεις», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρωταθλητής του μήκους, που αυτό το καλοκαίρι θα υπερασπιστεί τον τίτλο του «χρυσού» Ολυμπιονίκη που κατέκτησε στο Τόκιο.

«Στόχος είναι να κερδίσω το χρυσό. Το καλύτερο θα ήταν να κερδίσω και να κάνω μια καλή επίδοση, ρεκόρ για παράδειγμα. Στους Ολυμπιακούς αγώνες βλέπεις πάντα απίστευτα πράγματα, που δεν τα περίμενες. Θέλω να κερδίσω, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσω», επεσήμανε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Πλέον είναι αρκετά διαφορετικός αθλητής σε σύγκριση με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, δήλωσε. «Τότε ήμουν πιο ενθουσιώδης, είχα περισσότερο κίνητρο. Πήγαινα για να κερδίσω πρώτη φορά, έψαχνα καλές επιδόσεις. Τώρα πάω με πιο πολύ αυτοπεποίθηση, τα έχω κάνει όλα αυτά, ξέρω πώς γίνεται», εξήγησε.

Μίλτος Τεντόγλου: Οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με διαλύσουν φέτος

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε και στους αντιπάλους του, ιδιαίτερα τους Τζαμαϊκανούς, τους οποίους είχε βάλει… σημάδι πέρυσι, καθώς τρεις φορές τους κέρδισε με το τελευταίο του άλμα.

«Έχουν όλοι τη δίψα να με κερδίσουν. Ειδικά οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με διαλύσουν φέτος, το ξέρω. Γιατί πέρυσι, σε τρεις αγώνες σερί κέρδισα Τζαμαϊκανό με την τελευταία προσπάθεια. Πιστεύω θα με φάνε», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Είναι ενοχλητικό να χάνεις στην τελευταία προσπάθεια γιατί έχω χάσει κι εγώ».

Πάντως, παραδέχθηκε ότι δεν απολαμβάνει ιδιαίτερα το γεγονός ότι «χτυπά» πολλές φορές στο τελευταίο του άλμα.

«Δεν μου αρέσει να είμαι για τα δύσκολα. Θα προτιμούσα να πάω να κάνω κάτι καλό στο πρώτο άλμα και να πω “τι ωραία, κερδίσαμε από τώρα” και να μην έχω όλη την πίεση», εξομολογήθηκε.

Όσο για την επίδοση που ονειρεύεται, δήλωσε ξανά ότι είναι ένα άλμα στα 8,75 μέτρα. «Μου αρέσει πάρα πολύ, δεν ξέρω γιατί. Μάλλον γιατί θα είμαι ο πέμπτος καλύτερος όλων των εποχών», συμπλήρωσε.

Γιατί δεν χαμογελά μετά τους αγώνες

Στις δηλώσεις του, ο Μίλτος Τεντόγλου εξήγησε γιατί τις περισσότερες φορές δεν χαμογελά μετά τους αγώνες του, παρά την κατάκτηση μεταλλίων.

«Για μία ώρα και κάτι είσαι στην τσίτα, πιέζεσαι πάρα πολύ. Για πολλές ώρες μετά τον αγώνα είμαι σαν πεθαμένος», δήλωσε.

«Για αυτό συνήθως δεν χαμογελάω μετά τον αγώνα, γιατί πραγματικά τα έχω δώσει όλα και δεν έχω ούτε λίγη ενέργεια να κάνω τίποτα, ούτε να χαρώ. Είναι όλες μου οι αισθήσεις πεθαμένες, δεν έχω κανένα συναίσθημα εκείνη τη στιγμή», πρόσθεσε.