Συντάκτες

Χρήστος Σκάνδαλος
Χρήστος Σκάνδαλος
intime

Ισχυρό μήνυμα Μπάιντεν: «Η Αμερική επέστρεψε»

«Η Αμερική επέστρεψε («America is back»). Σας μιλώ σήμερα ως πρόεδρος των ΗΠΑ στην αρχή της θητείας μου και στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κόσμο - η Αμερική επέστρεψε», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, σε μια ομιλία που θεωρήθηκε ιστορική, καθώς είναι η πρώτη του νέου προέδρου σε διεθνές ακροατήριο και σηματοδοτεί την επιστροφή της Ουάσιγκτον στη διατλαντική σχέση με την Ευρώπη.
Διεθνή
eurokinissi

Προσαγωγές της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα

Επτά προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία κατά τη σημερινή συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας.
Ελλάδα
eurokinissi

Συνεχίζεται η «μάχη» των συνεργείων για την αποκατάσταση των προβλημάτων στην Αττική

Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με οχήματα και συνεργεία κοπής δέντρων και καθαρισμού του οδικού δικτύου συνέχισαν και σήμερα Παρασκευή να συνδράμουν στην προσπάθεια διάνοιξης των δημοτικών δρόμων.
Ελλάδα
pexels cottonbro

Lockdown: Προσοχή στα ...μάτια από την πολύωρη χρήση υπολογιστών, πως να τα προστατέψετε

Την περίοδο της καραντίνας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, «φέραμε» σε απόσταση λίγων εκατοστών τον δάσκαλο, τον καθηγητή, τον συνάδελφο, τον πελάτη, τους φίλους μας, τη διασκέδαση. Για να μη φέρουμε κοντά και τον ...οφθαλμίατρο, ο πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Μικρόπουλος, δίνει χρήσιμες συμβουλές, προκειμένου να προστατεύσουμε τα μάτια μας.
Υγεία
φωτογραφία αρχείου intime

Ξεκίνησαν οι πληρωμές για τις αποζημιώσεις ενοικίου Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου

Από αργά το απόγευμα ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια τον περασμένο Νοέμβριο ενώ ξεκινάνε και του Δεκεμβρίου. Τα μειωμένα αυτά ενοίκια υπενθυμίζεται πως ήταν μία κίνηση της κυβέρνησης ώστε να ενισχύσει την κοινωνία για τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.
Οικονομία
intime

Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συναγερμός σήμανε στην αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής, 19/2/2021, καθώς εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην περιοχή του Βύρωνα.
Ελλάδα
twitter

NASA: Εικόνες από την προσεδάφιση του «Perseverance» στον Άρη

Το ρομποτικό ρόβερ «Perseverance» της NASA προσεδαφίστηκε την Πέμπτη, 18/02/2021, στον πλανήτη Άρη. Σκοπός της αποστολής, είναι να αναζητήσει ίχνη μικροβιακής ζωής στον Άρη και να μελετήσει τον «Κόκκινο Πλανήτη» γεωλογικά.
Διεθνή
«Ξεχύθηκαν» στους δρόμους πριν το αυστηρότερο lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης

«Ξεχύθηκαν» στους δρόμους πριν το αυστηρότερο lockdown στο Ηράκλειο Κρήτης

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κύριος Χαρδαλιάς, από αύριο στις 6.00π.μ και μέχρι 1η Μαρτίου, το Ηράκλειο Κρήτης ανεβαίνει επίπεδο επιτήρησης. Έτσι οι πολίτες «ξεχύθηκαν» στους δρόμους κάνοντας ψώνια.
Ελλάδα
intime

Τι απαντούν οι πολίτες σε νέα δημοσκόπηση, ΝΔ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και η διαχείριση της «Μήδειας»

Οι πολίτες σε νέα δημοσκόπηση της Alco, πιστεύουν πως πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για τους βιασμούς και τη σεξουαλική παρενόχληση, με συντριπτική πλειοψηφία.
Ελλάδα
pexels nadi lindsay

Νέος μάρτυρας «κλειδί» για τις καταγγελίες παρενόχλησης από γνωστό σκηνοθέτη

Μια κατάθεση γολγοθάς όπου κράτησε τέσσερις ώρες, έλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος ερευνά καταγγελίες σχετικά με γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό.
Ελλάδα
intime

Στουρνάρας: Στα 12,8 δισ. ευρώ έφτασαν οι επενδύσεις των τραπεζών σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου

Τα 12,8 δισ. ευρώ άγγιξαν οι επενδύσεις των ελληνικών τραπεζών σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τη χρονιά που μας πέρασε σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Οικονομία
intime

Θέμα στους New York Times η υπόθεση Λιγνάδη

Οι New York Times ασχολήθηκαν σε εκτενές ρεπορτάζ τους με την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, μετά από τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις.
Διεθνή
intime

Αυτό είναι το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού, πως γίνεται η έκδοση του

Ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, παρουσίασε με ανάρτηση του στο twitter το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Υγεία
φωτογραφία αρχείου intime

Λυδία Κονιόρδου: Να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού καθώς προχωράει από αυθαιρεσία σε αυθαιρεσία

Η πρώην υπουργός πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, με δήλωση της ζητά από την κυρία Μενδώνη να παραιτηθεί από τη θέση της υπουργού Πολιτισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Η κα Μενδώνη προχωράει απο αυθαιρεσία σε αυθαιρεσία.»
Πολιτική
intime

Πως μπορεί να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca

Το εμβόλιο για την Covid-19 που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι πιο αποτελεσματικό εφόσον η δεύτερη δόση του χορηγηθεί τρεις μήνες μετά την πρώτη, αντί για έξι εβδομάδες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.
Υγεία
intime

Volley League: Αναβλήθηκε το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Η ομάδα του Ολυμπιακού επρόκειτο να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ γις τη 13η αγωνιστική της Volley League, όμως έπειτα από σχετική ανακοίνωση της Ε.Σ.Α.Π, πως βρέθηκε και έκτο κρούσμα κορονοϊού, ο αγώνας αναβλήθηκε.
Αθλητισμός
intime

Σε «βαθύ κόκκινο» η Κάλυμνος και ο Εύοσμος της Θεσσαλονίκης

Ο κύριος Χαρδαλιάς στα πλαίσια της σημερινής ενημέρωσης ανακοίνωσε ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο» και ποιές περιοχές βγαίνουν επιστρέφοντας στο «πορτοκαλί».
Υγεία
intime

Κεραμέως: Από τη δύσκολη συγκυρία παρουσιάστηκε ευκαιρία συνεργασίας με την ΕΕ

Η συμπεριληπτική και η ψηφιακή εκπαίδευση βρέθηκε στο επίκεντρο της άτυπης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή.  Από την τηλεδιάσκεψη φαίνεται να εμφανίζευται μία ευκαιρία σε θέματα ισότητας πρόσβασης στην εκπαίδευση.
Παιδεία
intime

Ξανά τετραψήφια τα κρούσματα σήμερα, 28 οι νεκροί μέσα σε 24 ώρες, 325 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε 1460 νέα κρούσματα, ενώ το τελευταίο 24ώρο έχασαν τη ζωή τους 28 συνάνθρωποι μας. Στους 325 βρίσκονται οι διασωληνωμένοι.
Υγεία
intime

Λίνα Μενδώνη: Συνέντευξη τύπου την Παρασκευή το μεσημέρι

Η κυρία Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού, κάλεσε τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Φεβρουραρίου.
Πολιτική
pexels

Έρευνα στην Αυστρία δείχνει τουλάχιστον οκτώ μήνες ανοσίας στον κορονοϊό για όσους έχουν ήδη νοσήσει

Έρευνα μεταξύ των κατοίκων του χιονοδρομικού κέντρου Ισγκλ, εκεί όπου σημειώθηκε το χειρότερο ξέσπασμα κορονοϊού στην Αυστρία, έδειξε πως τουλάχιστον οκτώ μήνες μετά τη μόλυνση από τον ιό η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων εξακολουθούσαν να διαθέτουν ανοσία, δήλωσαν σήμερα επιστήμονες που πραγματοποίησαν την έρευνα.
Υγεία
pexels kaique rocha

ΝΑΤΟ: Ενίσχυση στρατευμάτων στο Ιράκ και παραμονή των δυνάμεων στο Αφγανιστάν

Καμία τελική απόφαση για αποχώρηση των νατοϊκών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, ενίσχυση της στρατιωτικής αποστολής στο Ιράκ, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Στόλτενμπεργκ μετά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Άμυνας
Διεθνή
eurokinissi

Σακελλαροπούλου: Είναι πολλά τα στοιχήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη

Το κυριότερο στοίχημα για την Ευρώπη είναι να επιτευχθεί η δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας, τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και την αποτροπή μιας νέας οικονομικής ύφεσης, σύμφωνα με την κα. Σακελλαροπούλου.
Πολιτική
eurokinissi

Τι αφορούσαν οι 3.204 κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της «Μήδειας»

Η Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που σάρωσε πολύ μεγάλο μέρος της Ελλάδας, έλαβε 3.204 συνολικές κλήσεις με τις 2.718 να γίνονται την Αττική. Το μεγαλύτερο μέρος των κλήσεων αφορούσε κοπή δένδρων, ενώ το μικρότερο ήταν η μεταφορές πολιτών σε εμβολιαστικά κέντρα. Δείτε αναλυτικά τι αφορούσαν.
Ελλάδα
intime

Η αξία των ελληνικών ομολόγων ανήλθε στα 2,65 δισ. ευρώ για τον Ιανουάριο, «φρένο» από σήμερα στις μαζικές πωλήσεις

Πιέσεις δέχονται και σήμερα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, ενώ σημάδια σταθεροποίησης εμφανίζει η ευρωπαική αγορά μετά την υποχώρηση των τελευταίων ημερών. Για τον μήνα Ιανουάριο τα ελληνικά ομόλογα, αγοράστηκαν σε αξία 2,65 δις ευρώ.
Οικονομία
intime

«Τέλος» έβαλε η ΕΛΑΣ σε δύο οργανώσεις που προμήθευαν με κινητά τηλέφωνα φυλακισμένους

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, έβαλε τέλος στη δράση δύο εγκληματικών ομάδων οι οποίες εισήγαγαν παράνομα κινητά τηλέφωνα μέσα σε φυλακές.
Ελλάδα
intime

Πόσα είναι τα μεταλλαγμένα κρούσματα και που εντοπίζονται στην χώρα μας

Στα 764 ανέρχονται τα συνολικά τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 15 της Ν.Αφρικής στην χώρα μας. Το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 ολοκλήρωσε τη γονιδιωματική ανάλυση σε 454 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 7 Ιανουαρίου 2021 έως και 9 Φεβρουαρίου2021.
Υγεία
intime

Που εντοπίζονται τα κρούσματα σήμερα, ποιες περιοχές προβληματίζουν

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1400 κρούσματα σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου. Πού εντοπίζονται, ο χάρτης της διασποράς.
Υγεία
intime

Κορονοϊός: Πρόστιμα 312.000 ευρώ και μια σύλληψη για μη τήρηση μέτρων

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Τετάρτη 17.02.2021 συνολικά 58.234 ελέγχους και κατέγραψαν 969 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Ενώ τα πρόστιμα ανήλθα στα 312.100 ευρώ.
Ελλάδα
φωτογραφία tempo24

Έφτασε η πρώτη «φορητή ΜΕΘ» στην Πάτρα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, έφτασε σήμερα η πρώτη από τις δύο «κινητές» μονάδες ΜΕΘ που πρόκειται να ενισχύσουν το νοσοκομείο στη μάχη κατά του κορονοϊού.
Υγεία
intime

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο της τριτοβάθμιας

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων που ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Ελλάδα
Σελίδα 1 από 25