Ως χειρουργός παχέος εντέρου στο Νοσοκομείο King Edward VII, ο δρ. Τζέιμς Κίνρος έχει κάθε λόγο να επιμένει ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν τι τρώνε για την υγεία του εντέρου τους.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, άλλωστε, αναφέρει ότι «μέχρι το 2040, ο αριθμός νέων κρουσμάτων καρκίνου του παχέος εντέρου θα αυξηθεί σε 3,2 εκατομμύρια ετησίως» παγκοσμίως.
Με τις περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου να αυξάνονται παγκοσμίως, ο επιστήμονας που μελετά το μικροβίωμα εξηγεί γιατί πιστεύει ότι «τα πρωτεϊνούχα σκευάσματα είναι κακή ιδέα».
Για την ανάπτυξη μυών, το Healthline αναφέρει ότι όσοι ασκούνται χρειάζονται μεταξύ 1,2 έως 2 γραμμαρίων πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Ο γιατρός όμως λέει ότι παρατηρεί μια «μικρή ανδρική εμμονή» με την υπερκατανάλωση πρωτεΐνης, ενώ υπογραμμίζει πως η σύγχρονη προσέγγιση στο γυμναστήριο είναι «ανθυγιεινή από μόνη της».
«Αυτά τα πρωτεϊνούχα σκευάσματα είναι πραγματικά κακά για το έντερο σου. Όταν διασπάς και μεταβολίζεις τις πρωτεΐνες, ένα από τα υποπροϊόντα που προκύπτουν είναι τοξίνες που προκαλούν φλεγμονή και καρκίνο του εντέρου», τονίζει στο LADbible.
«Και αυτό που είναι πραγματικά κακό για το έντερο σου είναι όλα αυτά τα πρωτεϊνούχα σκευάσματα, όπως η κρεατίνη, που αλλάζουν βαθιά το μικροβίωμά σου.»
Το μικροβίωμα αναφέρεται στα μικρόβια του εντέρου που επηρεάζουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω της φλεγμονής, της ανοσολογικής απόκρισης και του μεταβολισμού.
Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα με πρόσθετα και συντηρητικά - όπως τα noodles «στιγμής», τα ζαχαρούχα δημητριακά και τα συσκευασμένα σνακ - μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου προάγοντας τη φλεγμονή και προκαλώντας αρνητικές αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου.
Αντί να καταναλώνετε πρωτεϊνούχα σκευάσματα, ο δρ. Κίνρος προτείνει να «προτιμάτε φυτικές πρωτεΐνες αντί για ζωικές».
«Και στην πραγματικότητα, αποφύγετε εντελώς τις σκόνες φυτικών ινών, είναι καταστροφικά για το έντερο σας».





























