Υγεία

Επεισόδια στο Υπουργείο Υγείας: Εισέβαλλαν διαμαρτυρόμενοι συμβασιούχοι της ΠΟΕΔΗΝ

Επεισόδια στο Υπουργείο Υγείας: Εισέβαλλαν διαμαρτυρόμενοι συμβασιούχοι της ΠΟΕΔΗΝ Φωτογραφία: Intime
Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν 6.000 συμβασιούχοι της ΠΟΕΔΗΝ– Τι ζητούν από τον υπουργό Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία για τους συμβασιούχους της ΠΟΕΔΗΝ.

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για το θέμα των 6.000 συμβασιούχων στα δημόσια νοσοκομεία που εργάζονται στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση που απειλούνται με άμεση απόλυση, είχε το πρωί αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ με άγνωστο ακόμα το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Ενώ, η Ομοσπονδία πραγματοποίησε και στάση εργασίας από τις 09.00 μέχρι και τη λήξη του ωραρίου καταγγέλοντας ότι ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί ανάθεσης των εν λόγω υπηρεσιών σε εργολάβους. 

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από τον υπουργό Υγείας να παρέμβει στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, ώστε να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς σε όποιο στάδιο και εάν βρίσκονται. Επίσης, πέρα από τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητούν να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες συμβάσεις που έχουν κηρυχθεί νόμιμες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

4126769

4126796

4126766

4126771