Πολιτική

Κεχαγιά: Δεν μπορούν να υπάρχουν αργομισθίες – Γ. Τσίπρας: Επικίνδυνοι, πολύ λίγοι τα νέα αφεντικά της Κουμουνδούρου

Κεχαγιά: Δεν μπορούν να υπάρχουν αργομισθίες – Γ. Τσίπρας: Επικίνδυνοι, πολύ λίγοι τα νέα αφεντικά της Κουμουνδούρου Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του “νέου ΣΥΡΙΖΑ” της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία», απάντησε ο Γιώργος Τσίπρας.

Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Τσίπρα προκάλεσαν τα όσα δήλωσε η Βούλα Κεχαγιά για τη λύση της συνεργασίας του με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αργομισθίες», κάτι που ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε «αθλιότητες» και «εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων.

«Δεν ήταν αιτία ή αφορμή η συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα για τη λύση της σύμβασης του, άλλωστε αυτά που είπε κινήθηκαν στην επίσημη γραμμή», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα η Βούλα Κεχαγιά.

«Είναι προφανές ότι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος μας, η ηγεσία του κόμματος, το οποίο δεν αφορά τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει, είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν αργομισθίες στο κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά στο τι συνέβη με τον Γιώργο Τσίπρα, η Βούλα Κεχαγιά δήλωσε: «Τέλη Φεβρουαρίου, ο κ. Τσίπρας αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντα του ως διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Θάνο Μωραΐτη, διότι ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από το κόμμα να παραταθεί η σύμβασή του για ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα, για να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Το αίτημά του αυτό ικανοποιήθηκε από το κόμμα. Και μάλιστα η σύμβασή του παρατάθηκε και δεν διακόπηκε, μολονότι ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες, μέχρι τις ευρωεκλογές».

Επομένως, συνέχισε η Βούλα Κεχαγιά, «η λύση της σύμβασης -δεν πρόκειται για απόλυση- είναι κάτι το οποίο γνώριζε ο ίδιος, από τη στιγμή που δεν προσέφερε υπηρεσίες στο κόμμα. Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν επιστημονικός συνεργάτης. Ανέπτυξε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τον προηγούμενο Οκτώβρη ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή της ΚΟ, τα οποία τερματίστηκαν τον προηγούμενο Φεβρουάριο».

«Το συνολικότερο μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτό. Δεν μπορεί ένα στέλεχος να αμείβεται την ώρα που ο αντικαταστάτης του ακόμα δεν έχει λάβει αμοιβή», κατέληξε.

Γιώργος Τσίπρας: Αθλιότητες, το ήθος του «νέου ΣΥΡΙΖΑ»

«Όλα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια», απάντησε ο Γιώργος Τσίπρας στις δηλώσεις της Βούλας Κεχαγιά και επιτέθηκε στα «νέα αφεντικά» της Κουμουνδούρου, δηλώνοντας ότι είναι «επικίνδυνοι και πολύ “λίγοι”».

«Οι αθλιότητες για “αργομισθία”, για δήθεν αίτημά μου για “κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία”, για δήθεν αίτημά μου για “ασφαλιστική κάλυψη” κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του “νέου ΣΥΡΙΖΑ” της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία», υπογράμμισε.

Ο Γιώργος Τσίπρας συμπλήρωσε ότι είναι εσωκομματικά «κομμένος» εδώ και πολλούς μήνες, όχι επειδή ασκούσε αντιπολίτευση αλλά «γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους “Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!”. Εκεί καταντήσαμε».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «δολοφονία χαρακτήρα» μετά το «κόψιμό» του και συμπλήρωσε: «Ότι αυτή επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ “λίγοι”».

Παράλληλα, ο Γιώργος Τσίπρας επεσήμανε ότι περιμένει ακόμη, όπως άλλοι συνυποψήφιοι και ψηφοφόροι, τα αναλυτικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πρώτες παγκοσμίως “εκλογές” για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα, παρά μόνο μια στεγνή ανακοίνωση για το ποιοι προκρίνονται, κατά το “πίστευε και μη ερεύνα”. Κι αυτό, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, ζητά περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα…», κατέληξε.