Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης κλιμακώνει για αλαζονεία Μητσοτάκη, αξιόπιστη αντιπολίτευση, ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς

Ο Ανδρουλάκης κλιμακώνει για αλαζονεία Μητσοτάκη, αξιόπιστη αντιπολίτευση, ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς
Τα διλήμματα Ανδρουλάκη, λίγο πριν τις ευρωεκλογές.

Τα πολιτικά διλήμματα του ΠΑΣΟΚ προς τους πολίτες κλιμακώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιχειρώντας να προσελκύσει στο κόμμα του ψηφοφόρους στη βάση της ανάγκης για μια ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολιτευτικής δύναμης στην κεντροαριστερή πλευρά του πολιτικού χάρτη.

Και αυτό, όπως τονίζει, προκειμένου να περιοριστεί η πολιτική αλαζονεία της ΝΔ και να προκύψει ένας υπολογίσιμος αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ελπίδα αντί φόβου για τα χειρότερα

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αισιοδοξία ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι την επόμενη Κυριακή πρέπει να υπάρχει ένα μήνυμα απέναντι «στην ασυδοσία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά της σημερινής κυβέρνησης». Καλεί, λοιπόν, τον ελληνικό λαό, να απορρίψει την απειλή της πολιτικής αστάθειας που επισείει ο πρωθυπουργός και «να μην επιλέξει με πυξίδα τον φόβο για τα χειρότερα, γιατί τότε σίγουρα θα έρθουν ακόμη χειρότερα», αλλά «με γνώμονα την ελπίδα» και με «την περιφρόνηση που έχει επιδείξει αυτή η κυβέρνηση στα πραγματικά προβλήματα».

Σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση αντί πολιτικής του Tik Tok

Πέρα από την ανάγκη να καταγραφεί ένα κεντρικό μήνυμα έναντι της ΝΔ, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει και το δίλημμα για τη δεύτερη θέση των ευρωεκλογών, κάτι που μοιραία τον φέρνει σε σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Σε αυτή την κατεύθυνση, δηλώνει ότι η «αντιπολίτευση του Tik Tok», θα «είναι θείο δώρο για τον κύριο Μητσοτάκη» και για αυτό η ετυμηγορία του ελληνικού λαού «πρέπει να είναι μήνυμα για ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση».

Ανασύνθεση Κεντροαριστεράς αντί αυτοδυναμίας Κασσελάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει, επίσης αντιπαραθετικά προς τον Στέφανο Κασσελάκη, το ζήτημα της λεγόμενης ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, για την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται οποιονδήποτε διάλογο και ενδεχόμενο συνεργασιών των δυνάμεων του χώρου. Αντιθέτως, ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνει τη δέσμευση του ότι θα αναλάβει «μετά τις ευρωεκλογές μια μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, πάνω στο τραπέζι, στο φως της ημέρας, στη βάση κοινωνικής συμμαχίας. «Στρατηγικός μου στόχος είναι μια σύγχρονη και ισχυρή Κεντροαριστερά, που θα είναι η αυριανή κυβέρνηση στον τόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά, περιλαμβάνοντας στο εγχείρημα όλες τις δυνάμεις «από το προοδευτικό Κέντρο, την πολιτική Οικολογία έως την Αριστερά, με την υπόμνηση ότι θα εγγυηθεί «προσωπικά» το εγχείρημα.

Προστασία μισθών και κοινωνίας αντί αύξησης κερδών

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει ως μείζον διακύβευμα των ευρωεκλογών το θέμα της αλλαγής οικονομικής πολιτικής, καθώς και του τρόπου με τον οποίο μοιράζονται τα εισοδήματα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. «Κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά, τους αδύναμους Έλληνες και τη μεσαία τάξη, δεν ήταν προτεραιότητά» της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας συγκεκριμένα τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «μετά από 5 χρόνια στην πρωθυπουργία, έχει πετύχει μια ανάπτυξη όπου το μερίδιο κερδών μεγεθύνεται φτάνοντας να είναι το τρίτο υψηλότερο στην ΕΕ και την ίδια ώρα το μερίδιο μισθών το δεύτερο χαμηλότερο».

Προοδευτική Ευρώπη αντί συνεργασίας Δεξιάς-Ακροδεξιάς

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλά για την ανάγκη ενίσχυση των προοδευτικών δυνάμεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε «να μπορούμε να προωθήσουμε πολιτικές που ενισχύουν τα κοινωνικά δικαιώματα, προστατεύουν το περιβάλλον και δημιουργούν την Ευρώπη της αλληλεγγύης», καθώς και τη δημοκρατία. Επισημαίνει, δε, ότι η ΝΔ συμμετέχει το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο αρνείται ακόμα και να δεσμευτεί ότι δεν θα συνεργαστεί με την ακροδεξιά.