Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Έχω απέναντί μου ένα σύστημα προπαγάνδας

Στέφανος Κασσελάκης: Έχω απέναντί μου ένα σύστημα προπαγάνδας
«Στόχος μου είναι να αλλάξω τη χώρα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι απέναντί του έχει ένα σύστημα προπαγάνδας και τόνισε πως στόχος του είναι να αλλάξει τη χώρα, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τα Τέμπη, την ακρίβεια και τα εθνικά θέματα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα σεβαστεί το ποσοστό που θα δώσει ο κόσμος στις ευρωεκλογές 2024. Συμπλήρωσε ότι «δε θα σταματήσει» και πως επιθυμεί να φτάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έχοντας πρώτα δημιουργήσει «ένα κίνημα βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία».

Κάλεσε ξανά τον κόσμο να στείλει ένα μήνυμα για την «αλαζονεία του 41%». Είμαστε στον «πάτο» της Ευρώπης γιατί «έχουμε πρόβλημα στο πολιτικό μας σύστημα» και χρειαζόμαστε «μια νέα σχέση πολιτικών και πολιτών», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέμματα και αναφέρθηκε στη μονταζιέρα, το μπάζωμα στα Τέμπη και τις προεκλογικές υποσχέσεις για μειώσεις φόρων. Για την τραγωδία στα Τέμπη, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει δημόσια στο κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθεί να τη μετατρέψει σε «κοινοβουλευτικό παιχνίδι».

Κασσελάκης: Στην Ελλάδα δεν λειτουργεί η ελεύθερη αγορά

Σε ερώτηση για τα βελτιωμένα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση για τον πληθωρισμό, σχολίασε πως αυτά δεν απαντούν στο γιατί ελληνικά προϊόντα πουλιούνται φθηνότερα στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, υπογράμμισε, δεν λειτουργεί η ελεύθερη αγορά γιατί υπάρχουν ολιγοπώλια και «η επιχειρηματικότητα είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για προπαγάνδα και ψέματα, τονίζοντας ότι τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ θα έδιναν μία «ανάσα» 2,7 δισεκατομμυρίων στην οικονομία και πως τα έσοδα θα ήταν 3,2 δισ. από τα «αντίβαρα» που αφορούν κυρίως τα ολιγοπώλια των τραπεζών. Συμπλήρωσε ότι το πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας δεν κοστίζει τίποτα στον προϋπολογισμό, ενώ θα είναι σαν «φοροαπαλλαγή» για τους πολίτες.

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για τα εθνικά θέματα, τόσο για τη στάση της στο ζήτημα της Μονής της Χώρας, όσο και για τη Βόρεια Μακεδονία. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση αν επιθυμεί να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών να απευθυνθεί στο «όμορο» κόμμα VMRΟ γιατί «σίγουρα θα συμφωνήσει».

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ωστόσο την κυβέρνηση να βρίσκεται ψηλά, απάντησε: «Η γενιά μου εκδιώχθηκε από αυτήν τη χώρα και δε γυρνάει λόγω της αναξιοκρατίας κι εμείς μιλάμε για δημοσκοπήσεις και προπαγάνδα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης διερωτήθηκε πώς πληρώνει η ΝΔ τις «διαφημίσεις», αφήνοντας αιχμές για «μαύρο πολιτικό χρήμα» και τόνισε ότι είναι επικίνδυνη η «ανοσία» σε αυτό.

Στην κριτική περί «lifestyle πολιτικής» απάντησε ότι έχει «απέναντι» ένα «σύστημα προπαγάνδας» και συμπλήρωσε πως θα χρησιμοποιεί όποιο μέσο έχει στη διάθεσή του για να επικοινωνήσει με τον κόσμο, ενώ επιτέθηκε τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Αριστερά.