Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό

Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Σε άτομα με υψηλό εισόδημα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί λογικό και προοδευτικό (μπορεί και αριστερό) να τους μειώσει την φορολογία και όχι να την αυξήσει σχολι΄άζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Με μία ανάρτησή του στο Facebook, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρότασή του αναφορικά με τον φορολογικό συντελεστή.

Αφού εξιστόρησε την σημερινή του παρουσία στο OPEN και την αντιπαράθεσή του με εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης διευκρίνισε πως εντύπωση προκαλεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε άτομα μα υψηλά εισοδήματα «θεωρεί λογικό και προοδευτικό (μπορεί και αριστερό) να τους μειώσει την φορολογία και όχι να την αυξήσει».

«Σήμερα το πρωί βγήκα σε ένα πάνελ στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Σε κάποια στιγμή μου επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, ως δείγμα σοβαρής και αξιόπιστης αντιπολίτευσης. Του απάντησα λίγο-πολύ ότι μία πρόταση που μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές για ατομικά, ετήσια εισοδήματα μέχρι 100.000 ευρώ ευνοεί προφανούς τους πλούσιους και κατεβάζει και τα φορολογικά βάρη για τα ακόμα υψηλότερα εισοδήματα, αφού τα πρώτα 100.000 θα φορολογούνται λιγότερο» είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μου απάντησε ότι κάνω λάθος γιατί η πρόταση μειώνει φορολογικούς συντελεστές μέχρι 60.000 ευρώ ετήσιο, ατομικό εισόδημα. Αντιπαρατεθήκαμε πολύ λίγο, του τύπου «κάνεις λάθος», «όχι, εσύ κάνεις λάθος». Όλα καλά. Φεύγοντας είχα την απορία αν όντως έκανα εγώ λάθος γιατί είδα πολύ σιγουριά στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ» όπως είπε.

Συνέχισε δε λέγοντας πως «κοίταξα εξονυχιστικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και όντως, από 60.000 μέχρι 80.000 ευρώ ο συντελεστής μειώνεται από 44% σε 30% και από 80.000 ως 100.000 μειώνεται από 44% που ισχύει σήμερα, σε 36%. Για να έχουμε μία αίσθηση ένα άτομο με 80.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, τον μήνα παίρνει λίγο παραπάνω από 5.700 ευρώ.

»Αντίστοιχα ένα άτομο με 100.000 εισόδημα τον χρόνο εισπράττει μηνιαίο εισόδημα περίπου 7.140 ευρώ!». Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης συνεχίζει ακόμα λέγοντας πως «σε αυτά τα άτομα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί λογικό και προοδευτικό (μπορεί και αριστερό) να τους μειώσει την φορολογία και όχι να την αυξήσει. Και δημιουργείται το πραγματικό ερώτημα, από που θα στηριχθεί το εθνικό σύστημα υγείας, από που θα χρηματοδοτηθεί η αναγκαία αύξηση των δαπανών για δημόσια παιδεία, από που θα προκύψουν τα χρήματα για τις δημόσιες υποδομές που χρειάζονται;»

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, καταλήγει στην ανάρτησή του πως «Πιο πολύ εντύπωση μου έκανε ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούσε καν πιθανό να προτείνει το κόμμα του μία τέτοια μείωση φορολογικού συντελεστή για αυτά τα υψηλά εισοδήματα.  Έλα μου όμως που η πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία».

{https://www.facebook.com/gabriel.sakellaridis/posts/pfbid037Ys9QBHowszNxZthRcHpY3CKWfPQzGQeS1Dp6bZFWrptHMsRYKRUp5eYq7uYXtvol}