Πολιτική

«Ακροδεξιό σόου» του δημάρχου Περάματος κατά παιδιών ρομά

«Ακροδεξιό σόου» του δημάρχου Περάματος κατά παιδιών ρομά
Ο Γιάννης Λαγουδάκος καταβρέχει με τη μάνικα υδροφόρας του Δήμου Περάματος καταυλισμό ρομά

«Ακροδεξιό σόου» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, τη χθεσινή... παράσταση του δημάρχου Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκου, ο οποίος έπιασε τη μάνικα υδροφόρας του δήμου και κατέβρεξε τις σκηνές ενός καταυλισμού ρομά, όπου υπήρχαν και μικρά παιδιά.

«Πρακτικές όπως αυτές του κ. Λαγουδάκου δίνουν χώρο και οξυγόνο στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό. Αποτελούν την πρώτη ύλη για την στήριξη νεοναζιστικών εγκλημάτων από τα οποία και η περιοχή του Περάματος έχει πληγωθεί τα προηγούμενα χρόνια», σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Το «σόου» του δημάρχου, βιντεοσκοπήθηκε από συνεργάτη του:

{https://www.instagram.com/p/C6_kHPVIRSr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again}

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:

«Απανθρωπιά και ακροδεξιό σόου σε live μετάδοση

Οι χθεσινές εικόνες του δημάρχου Περάματος, να καταβρέχει οικογένεια Ρομά σε αυτοσχέδιο καταυλισμό, είναι απόλυτα καταδικαστέες.

Το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και τα ζητήματα που αυτός προκαλεί, δεν θα αντιμετωπιστούν με ακροδεξιά σόου για λίγη δημοσιότητα στα social media.

Πρακτικές όπως αυτές του κ. Λαγουδάκου δίνουν χώρο και οξυγόνο στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό. Αποτελούν την πρώτη ύλη για την στήριξη νεοναζιστικών εγκλημάτων από τα οποία και η περιοχή του Περάματος έχει πληγωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι δίπλα καταδικαστέο να λειτουργεί με αυτό τον ρατσιστικό τρόπο ο δήμαρχος που έχει την πρώτη ευθύνη. Τέλος είναι φανερό ότι ούτε το ζήτημα της διαβίωσης των Ρομά συμπολιτών μας σε ανθρώπινες συνθήκες, ούτε το Πέραμα θα γίνει πιο ανθρώπινη και ασφαλής πόλη με τέτοια ακροδεξιά σόου.

Η καταδίκη των πρακτικών του κ. Λαγουδάκου αποτελεί το ελάχιστο για κάθε δημοκρατικό πολιτική που θέλει να ζει σε μία σύγχρονη δημοκρατική χώρα».

{https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/pfbid097whp4W4qR4PbyjfgXkijQbqMShLJC8ayvT5kJsqJ9wXMiZ5hxdAV64PADXtWjgWl}