Πολιτική

Ινταλγκό-Δούκας-Ιμάμογλου: Διαμορφώνουν «προοδευτικό τόξο δυνάμεων»

Ινταλγκό-Δούκας-Ιμάμογλου: Διαμορφώνουν «προοδευτικό τόξο δυνάμεων»
Τι συζήτησαν στο Παρίσι - Μαζί και οι δήμαρχοι Κοπεγχάγης, Κιέβου, Σεράγεβο, Τιράνων, Ζάγκρεπ και Ρέικιαβικ.

Έχει πραγματικά ενδιαφέρον η συνάντηση με δημάρχους που οργάνωσε η Αν Ινταλγκό στο Παρίσι, με τη συμμετοχή του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, Αθηναίων Χάρη Δούκα, αλλά και των δημάρχων Κοπεγχάγης, Κιέβου, Σεράγεβο, Τιράνων, Ζάγκρεπ και Ρέικιαβικ.

Η δήμαρχος Παρισιού και οι προσκεκλημένοι της δήμαρχοι, όλοι στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, επιδιώκουν να συγκροτήσουν «προοδευτικό τόξο δυνάμεων» ώστε «να χτυπηθεί ο λαϊκισμός και η ακροδεξιά μέσα στις πόλεις», καθώς οι κεντρικές εξουσίες δείχνουν να αποτυγχάνουν.

doukas-parisi_b651e.jpg

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο σοσιαλιστής επίτροπος για τα κοινωνικά θέματα Νίκολας Σμίθ, αλλά και ο Ραφαέλ Γκλιξμάν, ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών.

«Όλοι πίστευαν ότι ο αγώνας μας ήταν χαμένος, αλλά κερδίσαμε» είπε για την επιτυχία του στην Αθήνα ο Χάρης Δούκας, ενώ η Αν Ινταλγκό τον προσφώνησε λέγοντας πως έγινε δήμαρχος «χωρίς χορηγούς», ενώ πρόσωπο της συνάντησης ήταν ο Εκρέμ Ιμάμογλου που κέρδισε το δήμο Κωνσταντινούπολης κόντρα σε όλο το σύστημα Ερντογάν.

doukas_74380.jpg

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Κιέβου ειδοποιήθηκε ότι γινόταν ένας ακόμα βομβαρδισμός στην πόλη του και οι δικοί του άνθρωποι κατέφυγαν στα καταφύγια.

Οι συναντήσεις των συγκεκριμένων δημάρχων αναμένεται να συνεχιστούν.