Πολιτική

Νομοσχέδιο για την ακρίβεια θα καταθέσει η Κουμουνδούρου

Νομοσχέδιο για την ακρίβεια θα καταθέσει η Κουμουνδούρου
Στο κλίμα αισιοδοξίας που έχουν δημιουργήσει η θερμή ανταπόκριση των νησιωτών και την περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στο Αιγαίο, καθώς και τα ενθαρρυντικά ευρήματα στα γκάλοπ, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ που καταγράφει αυτή την περίοδο, διατηρώντας την κινητικότητα της, όσο τουλάχιστον το επιτρέπουν οι μέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τις επόμενες μέρες ή αμέσως μετά το Πάσχα, θα κατατεθεί νομοσχέδιο του κόμματος για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία παραμένει το νούμερο ένα ζήτημα στην καθημερινότητα των πολιτών. Κατά τις ίδιες πηγές, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης, δηλαδή από τη μια πλευρά τα προσωρινά μέτρα μείωσης των έμμεσων φόρων με ισοδύναμη έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών και από την άλλη την πλήρη αναμόρφωση της κλίμακας της φορολογίας εισοδήματος, με ελάφρυνση της συντριπτικής πλειοψηφίας και επιβαρύνσεις για τα πολύ μεγάλα εισοδήματα και κέρδη.

Εξωτερικός συνεργάτης ο Σπηλιωτόπουλος

Σε ότι αφορά τη συνεργασία της Κουμουνδούρου με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, πηγές του κόμματος επιβεβαιώνουν την είδηση, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η δεν θα συμμετέχει στην παραγωγή τη επικοινωνιακής γραμμής. Αντιθέτως, τα καθήκοντα του, ως εξωτερικού συνεργάτη, θα περιορίζονται αποκλειστικά σε αναλύσεις επί των δημοσκοπικών μετρήσεων. Η συγκεκριμένη είδηση έχει δημιουργήσει μικρογκρίνιες και στο κασσελακικό στρατόπεδο, οι οποίες εκφράστηκαν στα social media, όπως με την ειρωνική ανάρτηση του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη: «»Δυνατή επιλογή. Αν προστεθεί και ο Μαραντζίδης, μια dream team γεννιέται».

Γεροβασίλη: Πρέπει να μιλήσουμε για δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη, ειρήνη. Όχι για «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»

Πάντως, στην Κουμουνδούρου εξακολουθεί να καταγράφεται η υπόγεια ένταση, παρά το γεγονός ότι έχει συμφωνηθεί το κόμμα να οδεύσει προς τις ευρωεκλογές χωρίς σκληρές αντιπαραθέσεις. Ενδεικτική ήταν η συνέντευξη της Όλγας Γεριβασίλη στην «Αυγή» της Κυριακής (στον Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο), στην οποία επιφύλασσε διάφορες αιχμές για την ηγεσία Κασσελάκη, όπως για τα εξοπλιστικά και την ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος. Η βασικότερη όλων ήταν η εκτίμηση πως: «Για να αντιμετωπίσουμε την Ακροδεξιά, πρέπει να μιλήσουμε για δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη, ειρήνη. Όχι για «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια». Οι δηλώσεις αυτές καθιστούν φανερό ότι οι πρόσφατες βόμβες του Χρήστου Σπίρτζη έναντι του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήταν μια προσωπική επιλογή του πρώην υπουργού Υποδομών, αλλά αντανακλά τις διαθέσεις μιας ευρύτερης ομάδας στελεχών έναντι της σημερινής ηγεσίας, που δεν έχει καταθέσει τα όπλα.