Πολιτική

Ταμήλος για Τέμπη: 1.977 Τρικαλοί πέθαναν το 2023, δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλοι

Ταμήλος για Τέμπη: 1.977 Τρικαλοί πέθαναν το 2023, δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλοι Φωτογραφία: EUROKINISSI
Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Ταμήλος, αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη.

Ο πρώην βουλευτής κλήθηκε να σχολιάσει την ένταση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στα Τρίκαλα, παρουσία μελών της οικογένειας Πλακιά που έχασε τρία κορίτσια στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1.977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουμε μαντήλια να κλαίμε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1.977 Τρικαλινοί πέθαναν και 800 γεννήθηκαν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Θέλει να βρει δουλειά...», είπε ο Μιχάλης Ταμήλος μιλώντας στο Ράδιο Ζυγός.

«Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί, τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα», συμπλήρωσε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Ο κόσμος έχει προβλήματα. Εσύ νομίζεις ότι όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;».

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Ταμήλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «επιεικώς απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Μιχάλη Ταμήλου, κατηγορώντας τον πρώην βουλευτή ότι «πρόσβαλε βάναυσα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών» και τους συγγενείς τους.

Με ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου καλεί το κυβερνών κόμμα να πάρει θέση για τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή, τονίζοντας ότι η διαγραφή του είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η «πολλαπλώς εκτεθειμένη» Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Μιχάλη Ταμήλου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί τη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση για τις επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην βουλευτή και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Ταμήλου, ο οποίος πρόσβαλε βάναυσα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και τους συγγενείς τους που έναν χρόνο μετά παλεύουν για να δικαιωθούν. Ένα συγγνώμη δεν θα είναι αρκετό αυτή τη φορά. Η διαγραφή του κ. Ταμήλου είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολλαπλώς εκτεθειμένη Νέα Δημοκρατία.