Πολιτική

«Μασάζ» Αυγενάκη σε διαμαρτυρόμενους αγρότες: Παρών στο μπλόκο του Κάστρου

«Μασάζ» Αυγενάκη σε διαμαρτυρόμενους αγρότες: Παρών στο μπλόκο του Κάστρου Φωτογραφία: Intime
Με αγρότες στο μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας συναντήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στους οποίους και έδωσε ραντεβού αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό

Το μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, με τους οποίους συνομίλησε για τα καυτά αγροτικά αλλά και τοπικά προβλήματα του κ΄άμπου της Κωπαϊδας, με εκπροσώπους του Συντονιστικού.

Το κόστος παραγωγής αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης το οποίο, όπως τόνισαν οι παραγωγοί, έχει αυξηθεί λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, ενώ οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΚΑΠ, ώστε η πράσινη μετάβαση να είναι πιο ομαλή. «Ο αγώνας για τον πρωτογενή τομέα είναι διαρκής και είναι σε επίπεδο τοπικό, υπερτοπικό, αλλά και ευρωπαϊκό. Γι' αυτό τον λόγο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης και αναφερόμενος στο ζήτημα της ΚΑΠ σημείωσε ότι «πρέπει να αλλάξει, είναι επιβεβλημένο να αλλάξει, είναι ανάγκη να βελτιωθεί».

Όπως ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, πρωτογενής τομέας και περιβαλλοντική πολιτική μπορούν να συμβαδίσουν και δεν είναι ανταγωνιστές, αλλά θα πρέπει η ΕΕ, με τις αποφάσεις της, να φροντίσει ώστε η σχέση τους να είναι πιο αρμονική και όχι ανταγωνιστική.

Δεδομένης μάλιστα, της επικείμενης συνάντησης εκπροσώπων του Πανελλαδικού Συντονιστικού των μπλόκων την ερχόμενη Τρίτη με τον πρωθυπουργό, ο κ.Αυγενάκης δεσμεύτηκε για μία κατ' ιδίαν μεταξύ τους συνάντηση στο Υπουργείο την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, προκειμένου να αναζητηθούν και οι πλέον βιώσιμες λύσεις για το αρδευτικό της Κωπαΐδας.

Τι συζητήθηκε μεταξύ Αυγενάκη - αγροτών

Ο επικεφαλής του τοπικού Συντονιστικού Δημήτρης Παραμπάτης, ζήτησε να ανοίξει και πάλι το σύστημα υποβολής δηλώσεων στον ΕΛΓΑ για τον Daniel και να γίνουν δεκτές οι εκπρόθεσμες δηλώσεις, ενώ έθεσε και ζητήματα που αφορούν το αρδευτικό της Κωπαΐδας.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισαν και το αυξημένο ενεργειακό κόστος ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους παραγωγούς το πρόγραμμα «Απόλλων» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση ήταν παρών ο γγ του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ντασιώτης, οι δήμαρχοι Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γιώργος Αραπίτσας και Ορχομενού Γιώργος Τζαβάρας και ο αντιδήμαρχος Θήβας Παναγιώτης Τσαραμπάρης.

Αύριο και στην Κρήτη

Όπως έχει ήδη προαναγγείλλει το Dnews, μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργούέχει ήδη προαναγγείλλει το Dnews, μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων γεωργών, κτηνοτρόφων μελισσοκόμων και αλιέων από όλη την Κρήτη.