Πολιτική

Ο Μητσοτάκης δεν αποκλείει νέο «τετ α τετ» με τους αγρότες

Ο Μητσοτάκης δεν αποκλείει νέο «τετ α τετ» με τους αγρότες Φωτογραφία: Intime
Δεν απέκλεισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο συνάντησης με εκπροσώπους των αγροτών αφού λάβουν τις αποφάσεις τους σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του στενού του συνεργάτη, Δημήτρη Τσιόδρα, εάν σκοπεύει να συναντηθεί με τους αγρότες, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε «καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις».

Σε ερώτηση «δεν αποκλείετε όμως μία συνάντηση μαζί τους», ανέφερε «εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα».

Υπενθυμίζεται πως ερωτηθείς το μεσημέρι εάν προτίθεται ο πρωθυπουργός να συναντηθεί με τους αγρότες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει:

Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει με πάρα πολλές ευκαιρίες, με πράξεις και όχι με λόγια και επικοινωνιακά σόου, ότι είναι δίπλα στην κοινωνία, ότι είναι δίπλα στις επαγγελματικές ομάδες, πάρα πολλές φορές και στο πλαίσιο επισκέψεών του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε συναντήσεις στο γραφείο του.

Μιλάει, ακούει, απαντάει στα αιτήματα των πολιτών, των κοινωνικών ομάδων, πάντοτε, όμως, με ρεαλισμό και πάντοτε αυτά τα οποία λέει, τα λέει γιατί ξέρει ότι μπορούν να γίνουν πράξη. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται και τώρα. Δεν γνωρίζω για κάποια συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη.

Όμως, είναι δεδομένο ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να συμμερίζεται πλήρως την ανησυχία των πολιτών, να προσπαθεί να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των επαγγελματικών ομάδων, πάντοτε, όμως, με γνώμονα και το δημοσιονομικό κόστος κάθε παρέμβασης.