Πολιτική

Νέα Αριστερά: Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης θα ζητήσουν συγγνώμη από τις οροθετικές που διαπόμπευσαν το 2012;

Νέα Αριστερά: Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης θα ζητήσουν συγγνώμη από τις οροθετικές που διαπόμπευσαν το 2012; Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ανακοίνωση για το θέμα των οροθετικών γυναικών που είχαν διαπομπευθεί το το 2012 εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς με αφορμή την απόφαση του ΕΔΑΔ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά αναφέρει τα εξής: «Δώδεκα χρόνια μετά την δημόσια διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών ήρθε η δικαίωση τους. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ομόφωνα, ότι υπήρξαν δύο παραβιάσεις του άρθρου 8 (δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σήμερα η Ελλάδα καλείται να καταβάλει συνολικά 70.000 ευρώ στις επιζήσασες. Δικαιώθηκαν όμως δεν είναι όλες εδώ.

Ήταν το 2012 όταν προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία και υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα και εν συνεχεία διαπομπεύτηκαν με την δημοσιεύση φωτογραφιών και προσωπικών τους στοιχείων. Υπουργός Υγείας ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Νιώθουν άραγε την ανάγκη ακόμα και σήμερα, να ζητήσουν έστω μια συγγνώμη;»