Πολιτική

Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα: Θλίψη και συγκίνηση για την καταστροφή του γηροκομείου του Βαλουκλή

Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα: Θλίψη και συγκίνηση για την καταστροφή του γηροκομείου του Βαλουκλή Φωτογραφία: EPA
H πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα εκφράζει τη θλίψη της για την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στο ιστορικό Γηροκομείο του Νοσοκομείου του Βαλουκλή.

Θλίψη και συγκίνηση για την καταστροφή του Γηροκομείου του Νοσοκομείου του Βαλουκλή, του ιστορικού αυτού ιδρύματος των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης, εκφράζει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα με ανάρτησή της στο Twitter.

Επίσης, η ελληνική πρεσβεία ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην εκκένωση και στην κατάσβεση και εκφράζει την ελπίδα σύντομα να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Σημειώνεται πως τη συγκεκριμένη ανάρτηση την έχει αναδημοσιεύσει (Retweet) στον λογαριασμό του στο αντίστοιχο κοινωνικό μέσο, το υπουργείο Εξωτερικών.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στήθηκε δρακόντεια επιχείρηση ώστε να βγουν από το κτίριο όσα άτομα βρίσκονταν εντός του, τα οποία υπολογίζονται στα 100 άτομα.

Περίπου 80 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν μακριά από το φλεγόμενο κτίριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα άτομα κατάφεραν να βγουν έξω, ωστόσο μεγάλη είναι η ανησυχία για το εάν επηρεάστηκε η υγεία τους από τους καπνούς.

Τα τουρκικά μέσα μετέδιδαν ζωντανά τις εικόνες από το σημείο της φωτιάς, ενώ όπως δείχνουν και τα πλάνα το ιστορικό κτίριο έχει καεί σε μεγάλο βαθμό.