Ο βερεσές επέστρεψε στα Public, τα «ελληνικά» παιχνίδια που ξεπουλάνε στην Ρουμανία και οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ

Ο βερεσές επέστρεψε στα Public, τα «ελληνικά» παιχνίδια που ξεπουλάνε στην Ρουμανία και οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ

Και με την βούλα τα 150 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Και με την βούλα της Έκθεσης Διασφάλισης των Ανεξάρτητων Ορκωτών Ελεγκτών πιστοποιήθηκε η καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Βέβαια η έκθεση είχε εκδοθεί προ διμήνου για την απόφαση που είχε λάβει η γενική συνέλευση της εταιρείας τον Οκτώβριο, αλλά χθες αναρτήθηκε επισήμως στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.).

Και τώρα που μιλάμε για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες θυμήθηκα ότι πριν από λίγο διάστημα χορηγήθηκε, όπως μου έχουν πει, ειδική άδεια για την παροχή εγγύησης της ΔΕΗ Ανανεώσιμες υπέρ της μητρικής της ΔΕΗ. Ο λόγος ήταν ώστε η ΔΕΗ να συμμετάσχει νόμιμα σε φανερή Πλειοδοτική Δημοπρασία του Δήμου Ανωγείων η οποία έχει ως αντικείμενο την παραχώρηση σε πάροχο υπηρεσιών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ηλεκτροκίνησης (Η/Ο), 10 κοινόχρηστων χώρων για 19 συνολικά θέσεις φόρτισης δημοσίως προσβάσιμες, συνολικού εμβαδού 249,02 τ.μ., ώστε να διαμορφωθούν, όπου απαιτείται, για να τοποθετηθούν σε αυτούς σημεία επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Η/Ο) βάσει εγκεκριμένου Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.). Η χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι 9 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για 6 επιπλέον έτη και με τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ποσού 6 ευρώ/ τ.μ. μηνιαίως.

Τι αγοράζει περισσότερο η Ρουμανία από την Ελλάδα

Όπως έμαθα η αξία των ελληνικών εξαγωγών πέρυσι προς τη Ρουμανία μειώθηκε 8,7%. Όμως υπάρχει μια κατηγορία προϊόντων που «τρέχει» με διψήφιο ποσοστό. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι είναι και το νούμερο ένα εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν προς τη Ρουμανία. Και για να σας προλάβω. Όχι δεν είναι ούτε τρόφιμα, ούτε χημικά. Αλλά παιχνίδια. Ναι καλά διαβάσατε. Οι ελληνικές εξαγωγές παιχνιδιών προς τη Ρουμανία αυξήθηκαν πέρυσι κατά 24% ξεπερνώντας σε αξία τα 134 εκατ. ευρώ. Θα αναρωτιέστε, και καλά θα κάνετε, πως γίνεται αυτό το μαγικό. Λοιπόν η εξήγηση είναι απλή και συνδέεται με την Jumbo που έχει καταστήματα στη χώρα. Γιατί η ελληνική παραγωγή παιγνιδιών έχει μειωθεί. Τα περισσότερα παιγνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά, όχι μόνο στην Ελληνική, είναι Κινέζικα και η Jumbo είναι από τους μεγάλους πελάτες των Κινέζων.

Ο …βερεσές επέστρεψε στα Public

Πολύ γκρίνια ακούω για τις ανατιμήσεις. Αλλά η αλήθεια είναι ότι λεφτά μάλλον υπάρχουν αφού εταιρείες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών κάνουν πάρτυ. Βέβαια δεν έχουν όλοι ρευστό. Γι αυτό τα Public, που προσπαθούν τώρα που γυρίζει η μπίλια στην αγορά, να δελεάσουν πελάτες και προμηθευτές. Έτσι ρίχνουν στην αρένα ένα ακόμη όπλο. Διευρύνουν την υπηρεσία πληρωμών “Public Now, Pay Later” με την Klarna. Πλέον οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τώρα μικρές οικιακές συσκευές, gadgets και βιβλία και να τα πληρώσουν σε 30 ημέρες άτοκα από την ημέρα αποστολής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πληρώσουν αφού πρώτα παραλάβουν τα προϊόντα της επιλογής τους. Για την Klarna θα μιλήσουμε εκτενώς κάποια άλλη στιγμή.

Δύο εκδηλώσεις από ΕΛΚ και ΝΔ στην σκιά του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου

Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη γίνονται αυτό το διήμερο τόπος συνάντησης για πλήθος σημαντικών στελεχών του ΕΛΚ που θα λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται από το ΕΛΚ και τη ΝΔ στις δύο πόλεις, σήμερα και αύριο αντίστοιχα, με θέμα τον δρόμο προς την ανάκαμψη.

Στην σημερινή εκδήλωση θα μιλήσουν το μεσημέρι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς , ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώνονται οι δύο εκδηλώσεις.

Οι ομιλητές, μεταξύ των οποίων και σειρά υπουργών, θα εστιάσουν στα έργα που υλοποιούνται στην Ελλάδα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και στο αποτύπωμα του Ταμείου στην οικονομία και την κοινωνία.

Όλα αυτά βέβαια στην σκιά της εξέλιξης που υπήρξε με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην χώρα μας το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να αποδώσει σε πολιτικές σκοπιμότητες αντίπαλων πολιτικών ομάδων του ΕΛΚ, ενόψει ευρωεκλογών.

Έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα απαντήσει σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και εάν θα αναφερθούν στο ζήτημα αυτό τα στελέχη του ΕΛΚ που βρίσκονται στην χώρα μας.

Μεταξύ 8 και 10 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα καταψηφίσουν τα ομόφυλα

Σε ήρεμο κλίμα μαθαίνουμε ότι εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τους καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου Λίνα Παπαδοπούλου και Κώστα Ρόκα (αμφότεροι μέλη του ΠΑΣΟΚ) να συμβάλουν στον εποικοδομητικό διάλογο που έγινε, απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις των βουλευτών σχετικά με ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών.

Παρόλα αυτά, γύρω στους 8-10 βουλευτές αναμένεται να καταψηφίσουν (ή να απέχουν) το εν λόγω νομοσχέδιο, μολονότι η επίσημη γραμμή του κόμματος θα είναι θετική. Σε ότι αφορά την τελική στάση της Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, θα αποφασιστεί την Τρίτη σε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αν και σε μια σχετική συζήτηση που διοργανώνει το Insocial (το think tank του ΠΑΣΟΚ) τη Δευτέρα ενδεχομένως να φανούν οι προθέσεις της ηγεσίας.

Πάντως, παρά το ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, οι μέχρι τώρα εντυπώσεις των βουλευτών από το κατατεθειμένο νομοσχέδιο δεν είναι θετικές και δεν θα πρέπει να αποκλείεται αλλαγής στάσης σε καταψήφιση, δεδομένης και των αντιδράσεων που έχουν δημιουργηθεί στην φοιτητική και πανεπιστημιακή κοινότητα.

Κόκκαλης, Παπαγιαννάκης και Βασιλάκου ανακοινώνουν νέο πράσινο κόμμα στις 14 Φλεβάρη

Την ερχόμενη Τετάρτη 14 Φλεβάρη μαθαίνουμε ότι θα ανακοινωθεί το νέο Πράσινο κόμμα, στο οποίο επικεφαλής φέρεται ότι θα είναι ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων (πρώην ΣΥΡΙΖΑ), Πέτρος Κόκκαλης. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στο πάνελ της σχετικής συνέντευξης Τύπου θα βρίσκονται επίσης ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης και η Μαρία Βασιλάκου (πρώην αντιδήμαρχος Βιέννης).