Ο Πληροφοριοδότης

Η εταιρεία που χτυπάει καμπανάκι, το diesel που «θεριεύει» και το συντονισμένο... μασάζ στους αγρότες

Η εταιρεία που χτυπάει καμπανάκι, το diesel που «θεριεύει» και το συντονισμένο... μασάζ στους αγρότες

Ποιος ετοιμάζεται να χτυπήσει το καμπανάκι

Πράσινο φως στην εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών άναψε η γενική συνέλευση της Performance Technologies. Η μετάβαση της από την Εναλλακτική Αγορά, όπου διαπραγματεύεται μέχρι σήεμρα, έχει στόχο τη διεύρυνση των εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησής της και τη δυνατότητα επενδυτικής τοποθέτησης και θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Πέρυσι η εταιρεία πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων και μικτού περιθωρίου κέρδους. Η αύξηση οφείλεται στην άνοδο των πωλήσεων υπηρεσιών XXaaS, την ωρίμανση υφιστάμενων έργων και στη διεκδίκηση και ανάθεση νέων συμβάσεων.

Το εισιτήριο της Κτήμα Άλφα στην United Airlines

Στα business class και στα United lounge της αεροπορικής εταιρείας United Airlines σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται όπως μαθαίνω εδώ και λίγους μήνες το Κτήμα Άλφα. Η Οινοποιία από το Αμύνταιο ετοιμάζει νέα επένδυση 7 εκατ. ευρώ, που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά παρεμβάσεις τόσο στον αμπελώνα όσο και σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του οινοποιείου της.

Αλλά δεν είναι η μοναδική επένδυση. Το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί επένδυση άνω των 7 εκατ. ευρώ που αφορά τη δημιουργία νέου οινοποιείου, η «παραγωγή» του οποίου θα ταξιδέψει σε σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Φωτιά στο diesel βάζει η Ερυθρά Θάλασσα

Σε υψηλό τριμήνου έχουν ανέβει οι τιμές του diesel μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα που έχουν προκαλέσει αρρυθμίες στη ναυσιπλοΐα. Τα futures του diesel έχουν αυξηθεί πάνω από 15% τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας στα 845 δολάρια ανά τόνο. Την ίδια στιγμή αρκετά διυλιστήρια των ΗΠΑ να βγαίνουν εκτός παραγωγής λόγω εργασιών συντήρησης και αυτό σε συνδυασμό με τα προβλήματα στην Ερυθρά Θάλασσα επιτείνει το πρόβλημα. Οι αναλυτές βλέπουν νέα άνοδο των τιμών.

Πόσα βγάζει το ΜΤΠΥ από τα ενοίκια

Χρυσοτόκος όρνιθα για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) είναι το κτήριο της Νίκης 5-7 στο Σύνταγμα που νοικιάζει στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, στα ΕΛΤΑ, στη NIKE, κλπ. Όπως μαθαίνω το ενοίκιο που θα πληρώσει το υπουργείο Ανάπτυξης ξεπερνά τα 2,291 εκατ. ευρώ. Ποσό που είναι κοντά στο 1/3 από αυτά που έχει υπολογίσει ότι θα βάλει το ΜΤΠΥ στο ταμείο του από τα ενοίκια. Συνολικά το ΜΤΠΥ αναμένει έσοδα 6,160 εκατ. ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνοντα έσοδα από εκμίσθωση οικιών και γραφείων ύψους 3,466 εκατ. ευρώ και 2,693 εκατ. ευρώ έσοδα από εκμίσθωση καταστημάτων. Πέρυσι τα προβλεπόμενα έσοδα ήταν 5,871 εκατ. ευρώ.

Μηνύματα κορυφαίων στελεχών της ΝΔ προς τους αγρότες

Πέραν του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη που εξέπεμψε μήνυμα διαλόγου τονίζοντας, μεταξύ άλλων , πως για την κυβέρνηση δεν υπάρχει αγροτικό μέτωπο, αλλά μέτωπο με τα προβλήματα των αγροτών, στην προσπάθεια κατευνασμού των αγροτών, οι οποίοι θα αποφασίσουν αύριο για την μετέπειτα πορεία των κινητοποιήσεων, συμμετέχουν τα τελευταία 24ωρα και κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας βρέθηκε το σαββατοκύριακο στην Ημαθία όπου συναντήθηκε με μια μεγάλη αντιπροσωπεία αγροτών για δύο και περισσότερες ώρες και όπως είπε, μιλώντας στη συνέχεια σε κομματική εκδήλωση στην Λάρισα, "αισθάνθηκα πραγματικά ότι έχουμε την υποχρέωση να βρεθούμε δίπλα τους". Εκθείασε μάλιστα το γεγονός ότι και ο πρωθυπουργός "δεν “φυλάχτηκε” όπως άλλοι πρωθυπουργοί πίσω από τους υπουργούς του, αλλά σηκώθηκε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πήγε στα μπλόκα των αγροτών και μίλησε μαζί τους και υποσχέθηκε ο ίδιος λύσεις στα προβλήματά τους".

Στα μπλόκα των αγροτών της Θεσσαλίας βρέθηκε όμως και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που, όπως ανέφερε, τους διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση και το ΕΛΚ στέκονται δίπλα τους και προσπαθούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν να ανταποκριθούν με πράξεις και με λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους.

Στην Θεσσαλία περιόδευσε τις προηγούμενες ημέρες και η γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται και σήμερα να εκπέμψει δια του Παύλου Μαρινάκη μηνύματα διαλόγου και σεβασμού στα αιτήματα των αγροτών χωρίς πάντως να έχει αφήσει τις προηγούμενες ημέρες περιθώρια για εξαγγελία περαιτέρω μέτρων.