Πριν τον Μητσοτάκη έστειλαν και άλλοι επιστολή στην φον ντερ Λάιεν- Το δούλεμα συνεχίζεται

Πριν τον Μητσοτάκη έστειλαν και άλλοι επιστολή στην φον ντερ Λάιεν- Το δούλεμα συνεχίζεται
«Αν η ακρίβεια ήταν εισαγόμενη τότε θα ήταν φτηνότερα όλα».

Είναι πράγματι εντυπωσιακό! «Ανάλογες καταγγελίες για τις τιμές των πολυεθνικών έχουν γίνει και από άλλα κράτη-μέλη», ανέφερε χθες στις Βρυξέλλες της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση της «Καθημερινής», όπως αναφέρει σήμερα η «Καθημερινή» σε ανταπόκριση της Αλεξάνδρας Βουδούρη.

«Σε σχετική ερώτηση της «Κ» εκπρόσωπος της Κοµισιόν αναγνωρίζει πάντως ότι το ζήτηµα είναι γνωστό, καθώς έχουν ληφθεί αντίστοιχα αιτήµατα και από άλλα κράτη-µέλη, ενώ δεσµεύεται ότι «θα διερευνήσει τις περιπτώσεις κατά προτεραιότητα». «Αρκετά κράτη-µέλη έχουν ζητήσει από την Κοµισιόν να εξετάσει αυτό το ζήτηµα και να προσδιορίσει µια λύση για την ενιαία αγορά πέραν των κανόνων ανταγωνισµού», υπογραµµίζεται στη σχετική απάντηση, σηµειώνοντας ότι «σύµφωνα µε το δίκαιο του ανταγωνισµού, οι συµφωνίες αυτές είναι παράνοµες και οι µονοµερείς αυτές πρακτικές απαγορεύονται, εάν ο κατασκευαστής κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά εισαγωγής», αναφέρει το ρεπορτάζ της συνασδέλφου, ενώ σημειώνει: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχεται πάντως ότι «ενώ η επιβολή του ανταγωνισµού ως τέτοια δεν µπορεί να αντιµετωπίσει το πρόβληµα στη ρίζα του, µπορεί ωστόσο να διαδραµατίσει σηµαντικό ρόλο», καθώς έχει ήδη προτείνει την έναρξη διαλόγου µε όλες τις εµπλεκόµενες πλευρές (διεθνείς προµηθευτές επώνυµων προϊόντων, πωλητές λιανικής και καταναλωτές) στο πλαίσιο της µελέτης, που δηµοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2024, σχετικά µε την «πορεία µετάβασης του λιανικού οικοσυστήµατος», προκειµένου να αναζητηθούν λύσεις, και θεωρεί ότι θα πρέπει «να γίνει περαιτέρω συζήτηση µε τα κράτη-µέλη».

Καταλαβαίνετε, συνεπώς, τη «βαρύτητα» της επιστολής του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και για ποιον λόγο (προεκλογικές ανάγκες γαρ) που παρουσιάστηκε τόσο ...πομπωδώς από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Αλλά, «αν η ακρίβεια ήταν εισαγόμενη θα ήταν φθηνότερα όλα», που αναφέρει και ένα Tweet στη στήλη του Δημήτρη Κανελλόπουλου στην ΕφΣυν!