Πιο εύκολο να γίνεις διοικητής νοσοκομείου παρά να προσληφθείς στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ!

Πιο εύκολο να γίνεις διοικητής νοσοκομείου παρά να προσληφθείς στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ!
Δεν είναι εύκολο να διοικήσεις νοσοκομεία που οφείλουν 1,2 δισ. σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ!-Άσε που πολλοί θεωρούν τις διαδικασίες διαβλητές!

Το μικρό σχετικά αριθμό υποψηφίων για τις θέσεις των διοικητών νοσοκομείων σχολιάζει με γλαφυρό τρόπο ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως για τις 152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων έχουν υποβληθεί μόνο 1.048 αιτήσεις, παρότι ο μισθός έχει διπλασιαστεί και τα μπόνους που προσφέρονται είναι, όπως αναφέρει, μεγαλύτερα από το μισθό των υγειονομικών!

Γιατί λοιπόν δεν υπάρχει υπερπροσφορά υποψηφίων και οι υποψηφιότητες είναι σχετικά λίγες, αφού πολλές χιλιάδες πολίτες της χώρας που ψάχνουν μια προσοδοφόρα δουλειά έχουν όλα τα προσόντα που απαιτούνται;

Και δεν είναι μόνο πως ουκ ολίγοι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν πειστεί πως ο διαγωνισμός θα είναι αδιάβλητος. Είναι και ότι υπάρχουν ελλειμματικοί προϋπολογισμοί, κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο τους και μεγάλη έλλειψη προσωπικού, αλλά και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των νοσοκομείων που ανέρχονται σε 1.2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος:
"Μόνο 1.048 αιτήσεις έγιναν για 152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων.
Πολύ χαμηλό ενδιαφέρον.

Πιο εύκολο είναι κάποιος να προσληφθεί ως διοικητής νοσοκομείου παρά ως δημόσιος υπάλληλος μέσω ΑΣΕΠ.

Γιατί τελικά δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον περισσοτέρων υποψηφίων η προκήρυξη διοικητών νοσοκομείων παρότι υπερδιπλασιάσθηκε ο μισθός και δίδονται επί πλέον μπόνους μεγαλύτερα από το μισθό των υγειονομικών.

Παρ ότι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες κατέχουν τα προσόντα της προκήρυξης.
Πρώτον...... Δεν πείστηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι είναι αδιάβλητος ο διαγωνισμός.

Δεύτερον....... Πολλοί ενδιαφερόμενοι απέφυγαν να μπλέξουν με τα νοσοκομεία λόγω ελλειμματικών προϋπολογισμών, σοβαρών ελλείψεων προσωπικού και πολιτικών παρεμβάσεων στην άσκηση της διοίκησης που καθιστούν προβληματική τη λειτουργική και οικονομική διαχείριση των νοσοκομείων. Δεν είναι εύκολο να διοικήσεις νοσοκομεία που οφείλουν 1,2 δις σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Έστω όμως και έτσι θα πρέπει να επιλεγούν ικανοί διοικητές και αναπληρωτές με αξιοκρατία και γνώμονα την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.
Για διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων.

Για δωρεάν υπηρεσίες υγείας με εύκολη και ισότιμη πρόσβαση των ασθενών.
Να πάψουν να σκορπάνε τα λιγοστά χρήματα των νοσοκομείων σε εργολαβίες και σε έργα βιτρίνας με απ ευθείας αναθέσεις.

Να υπάρχει αξιοκρατία στις υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού, στις θέσεις ευθύνης. Να μην καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης όσοι υπάλληλοι έχουν. μπάρμπα στη Κορώνη μιας και επιλογές από υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν να γίνουν 13 χρόνια. Οι διοικητές νοσοκομείων τοποθετούν όποιους θέλουν ως διευθυντές, προϊσταμένους με κομματικά κριτήρια. Με μία απόφαση μιας γραμμής διαλύουν καριέρες, υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες των νοσοκομείων.
ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ.

Θα γίνουν αυτά; Δύσκολο. Μακάρι.
Σημειωτέο, οι τωρινοί διοικητές δεν κατάφεραν να κάνουν καν αιτήσεις συμμετοχής λόγω ελλιπών προσόντων. Καλό ή κακό θα δείξει;»