Παιχνίδια Εξουσίας

Θα παίξουν οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ το ρόλο του Δούρειου Ίππου;

Θα παίξουν οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ το ρόλο του Δούρειου Ίππου;
Η κυβέρνηση, μετά την απόρριψη των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τους αγρότες, εγκαταλείπει την (προσχηματική) ήπια στάση έναντι των μπλόκων και επιλέγει πλέον τη σύγκρουση!

Προσχηματικός ήταν ο διάλογος και κίνηση τακτικής η ήπια στάση της κυβέρνησης έναντι των αγροτών.

Μετά την απόρριψη των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση το Μαξίμου επιλέγει τη σκληρή στάση έναντι των μπλόκων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει πως "τα μέτρα είναι αυτά και δεν έχει άλλα", ενώ επεσήμανε πως "εξαντλήσαμε τα περιθώρια παρεμβάσεων"!

Το Μαξίμου γνώριζε εξ αρχής πως τα μέτρα που θα ανακοίνωνε ο πρωθυπουργός δεν ήταν σε καμία περίπτωση αρκετά προκειμένου να αποσυρθούν οι αγρότες από τα μπλόκα. Ο στόχος, ωστόσο, είναι άλλος:

-Πρώτον να βρουν "πάτημα" "γαλάζιοι" συνδικαλιστές να αποχωρήσουν από τα μπλόκα, διασπώντας τον αγώνα των αγροτών. Σύμφωνα δε με πληροφορίες στην κατεύθυνση αυτή πιέζονται ήδη από την Πειραιώς και από συνεργάτες του πρωθυπουργού που έχουν αναλάβει την παρασκηνιακή δράση! Οι πιέσεις, πάντως, τουλάχιστον προς το παρόν δεν αποδίδουν, καθώς οι ¨γαλάζιοι" αγροτοσυνδικαλιστές παραμένουν στα μπλόκα, με τις κινητοποιήσεις να κλιμακώνονται από την άλλη εβδομάδα.

-Δεύτερον, με την ...κινητοποίηση των "¨φίλιων" μέσων να αρχίσει η συκοφάντηση των αγροτών, να χαρακτηριστούν εκ νέου υποκινούμενοι από κόμματα, ώστε να χάσουν την κοινή γνώμη που μετά από πολλά χρόνια κατά απόλυτη πλειοψηφία στηρίζεται τα μηνύματά της και κρίνει θετικά τα αιτήματά τους.

-Τρίτον, επιδιώκει να κλείσουν τους δρόμους γρήγορα οι αγρότες, ώστε να αλλάξει -όπως ελπίζει- η κοινή γνώμη και να ξεκινήσει η σύγκρουση μαζί τους.

Το γεγονός ότι τα μέτρα τα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και ο ίδιος μέσω του εκπροσώπου του διαμηνύει πως "αυτά είναι, δεν έχει άλλα", στερεί πάντως από την κυβέρνηση το περιθώριο ελιγμών. Ήταν πχ οι εξαγγελίες να γινόταν από υπουργό και αν αποτύγχαναν να δικαιολογούνταν μια παρέμβαση του πρωθυπουργού για εκτόνωση. Τώρα το Μαξίμου δείχνει να τα παίζει όλα για όλα!