Παιδεία

Κηφισιά: Καγκελόπορτα καταπλάκωσε μαθητές, εκτός κινδύνου ο 9χρονος, τρεις συλλήψεις

Κηφισιά: Καγκελόπορτα καταπλάκωσε μαθητές, εκτός κινδύνου ο 9χρονος, τρεις συλλήψεις Φωτογραφία: FACEBOOK
Σιδερένια καγκελόπορτα καταπλάκωσε τρεις μαθητές στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς. Εκτός κινδύνου ο ανήλικος τραυματίας, τρεις συλλήψεις για το συμβάν.

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις 13:30 την ώρα που σχόλαγαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς όταν η σιδερένια εξωτερική καγκελόπορτα του σχολείου έπεσε, καταπλακώνοντας τρεις μαθητές, εκ των οποίων ένας τραυματίστηκε.

Τα παιδιά τρόμαξαν και φοβήθηκαν, ενώ ο 9χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε στο Παίδων Πεντέλης όπου και ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου, τραυματισμένος όμως στην σπονδυλική στήλη. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το παιδί διεκομίσθη έχοντας τις αισθήσεις του και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι παρά τον σοβαρό τραυματισμό του δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. 

Για το περιστατικό προσήχθησαν στον Αστυνομικό Τμήμα οι τρεις εργάτες που είχαν τοποθετήσει την πόρτα ενώ κρατείται ήδη και ο εργολάβος.

sxoleio kifisia 1c794

Σήμερα τοποθετήθηκε η πόρτα που καταπλάκωσε τους μαθητές

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχολείο υπήρχε μία ελαττωματική εξώπορτα στην οποία οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν κάνει κάποιες παρεμβάσεις να την διορθώσουν. Σήμερα τοποθετήθηκε καινούργια. Το μεσημέρι κατά την αποχώρηση άνοιξε η πόρτα και συνέβη το ατύχημα. Ακόμα, οι συνθήκες του ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστες, καθώς δεν έχει διασταυρωθεί εάν η πόρτα έπρεπε να ανοίξει ή όχι.

Ο κ. Γιάννης Παντελεάκης αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς δήλωσε στο Dnews. «Το κράτος πρέπει να προσέξει τα παιδιά και να δοθεί μία προτεραιότητα σε εκείνα και τις κτιριακές υποδομές. Μας έχει μεταφερθεί από το κράτος η ευθύνη για την λειτουργείς των σχολείων αλλά δεν μας έχουν δωθεί τα εργαλεία. Τα πράγματα είναι επικίνδυνα και οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά».

Τα σχολικά κτίρια εκπέμπουν SOS

Για ακόμη μια σχολική χρονιά τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων αποτελούν βραχνά για την ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς ανά την Ελλάδα πολλά κτίρια εκπέμπουν SOS και αποτελούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς εν έτει 2024 πολλά σχολεία φιλοξενούνται σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια, με αμφιβόλου αξιοπιστίας στατικότητα ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά πτώσης σοβάδων. Οι σχολικές υποδομές «υποφέρουν» από μακροχρόνιας έλλειψη συντήρησης με αποτέλεσμα διαρκώς να έχουμε επικίνδυνα περιστατικά για τη ζωή των παιδιών. Η κατάρρευση σοβάδων και οι πλημμυρισμένες αίθουσες είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο με αποκορύφωμα την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού σχολείου Σερρών το 2022 και τον τραγικό θάνατο 12χρονου μαθητή.

Υπουργεία και αρμόδιες επιτροπές της Κτ.Υπ. σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων πρέπει να ελέγξουν όλα τα σχολικά κτίρια και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας ενώ σε δεύτερο χρόνο αναδεικνύεται η ανάγκη κατασκευής νέων, ασφαλών και σύγχρονων σχολικών κτιρίων.