Παιδεία

«Ο γιος μου έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»: Συγκλονίζει η μητέρα του μαθητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο σχολείο

«Ο γιος μου έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις»: Συγκλονίζει η μητέρα του μαθητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο σχολείο Φωτογραφία: PEXELS Photo by Keira Burton
Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας του μαθητή Γ Λυκείου που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από συμμαθητές του στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά. «Ο γιος μου πέρασε μπροστά από εκείνη την παρέα. Τον έσπρωξε ο ένας εσκεμμένα, πιάστηκαν στα χέρια κι από εκεί και πέρα έπεσαν όλοι πάνω του».

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ο 18χρονος μαθητής ΕΠΑΛ στα χέρια συμμαθητών του που τον ξυλοκόπησαν με απίστευτη βιαιότητα εν ώρα διαλείμματος γεγονός που τον οδήγησε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σε δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η μητέρα του κατήγγειλε το περιστατικό και τόνισε πως ενώ όλα συνέβησαν στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί επέδειξαν αδιαφορία για το συμβάν. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία, καθώς φαίνεται να αποτελεί μόνο ένα από τα πολλά παρόμοια περιστατικά βίας που συμβαίνουν τελευταία στα ελληνικά σχολεία.

«Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο γιος μου»

«Ο γιος μου είναι σοκαρισμένος. Πονάει πολύ στο κεφάλι, γιατί έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και πονάει στα πλευρά», είπε η μητέρα του 18χρονου και συνέχισε:

«Το περιστατικό έγινε στο διάδρομο του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος. Εκ των υστέρων έμαθα ότι υπήρχαν δύο καθηγητές. Ο ένας τραβούσε το παιδί που είχε κεφαλοκλείδωμα τον γιο μου κι ο άλλος έτρεξε να τους χωρίσει. Γύρω στα 15 παιδιά έπεσαν πάνω του».

Η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία για το περιστατικό και περιμένει τις επόμενες κινήσεις για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι θύτες.