Παιδεία

Με το ίδιο «μοτίβο» η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Με το ίδιο «μοτίβο» η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών. Κλειστά θα είναι τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Την προσεχή Τρίτη 30 Ιανουαρίου τιμάται η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών που μέχρι πριν τρία χρόνια συγκαταλέγονταν στη λίστα με τις σχολικές αργίες. Η εν λ΄΄ογω σχολική αργία καταργήθηκε το 2020 με διάταξη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Κανονικά οι μαθητές στα σχολεία, αργία για τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που θα σταλεί στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Και ενώ για τα σχολεία η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν αποτελεί αργία, για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Φροντιστήρια ισχύει κανονικά η αργία οπότε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ΔΕΝ θα λειτουργήσουν και οι μαθητές θα απολαύσουν μια ανάπαυλα από τα εξωσχολικά μαθήματα.