Παιδεία

Φουντώνει το κύμα αντιδράσεων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Φουντώνει το κύμα αντιδράσεων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη
Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και φοιτητών στα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση ιδιωτικών - «μη κρατικών» Πανεπιστημίων.

Οι κινητοποιήσεις και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια αποτελούν τον κύριο μοχλό έκφρασης των αιτημάτων τους για  «ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα».

Μετ΄ά την κήρυξη 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ για την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, και το κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων σε νέα συλλαλητήρια, κλιμακώνοντας τον αγώνα ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο χορό των κινητοποιήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης προσχωρούν γονείς αλλά και μαθητές.  Στο συλλαλητήριο θα δώσουν το παρών και οι δάσκαλοι καθώς η ΔΟΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

"Κλειστά σχολεία ξανά" φωνάζουν οι μαθητές και απαιτούν "Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία- Δικαίωμα για όλους- όχι €υκαιρία"

thumbnail

Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές στους δρόμους την προσεχή Πέμπτη στις 12 τα Προπύλαια. Μάλιστα παραθέτουν τους 4+1 λόγους που εξηγούν γιατί αντιδρούν στο σχεδιασμό του αρμόδιου Υπουργείου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ειδικότερα όπως τονίζουν: ο Υπ. Παιδείας εδώ και τώρα να πάρει πίσω τα άθλια σχέδια του! Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά…
Γιατί:

1. Γιατί έχουμε δίκιο και δεν κάνουμε πίσω. Τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι αδικία και δε θα περάσουν!

Δεν ανεχόμαστε για τους πολλούς Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ατελείωτες εξετάσεις για να έχουμε δικαίωμα στις σπουδές που ονειρευόμαστε και για όσους έχουν λεφτά Ελάχιστη Βάση Πληρωμής και πρόσβαση στα ΑΕΙ, στις σπουδές και στο μέλλον χωρίς εξετάσεις! Τα πανάκριβα Ιδιωτικά ΑΕΙ δεν είναι επιλογή για εμάς και τις οικογένειές μας και απορρίπτονται!

2. Για να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για το “Εθνικό Απολυτήριο”, δηλαδή να δίνουμε πανελλαδικές εξετάσεις σε Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου σε ΟΛΑ τα μαθήματα!

Θέλουν, για την πρόσβαση στα Δημόσια ΑΕΙ να μετρά ο βαθμός των μαθημάτων κάθε τάξης, ακόμα και των Θρησκευτικών! Πόσα φροντιστήρια θα κάνουμε για να πάρουμε απλά απολυτήριο; Με τι χρήματα; Αν τώρα δεν παίρνουμε ανάσα με 4 μαθήματα στην Γ´ Λυκείου, τι θα κάνουμε μετά;

Με τους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αφήσει στα χαρτιά ή καθυστερήσει σχέδια και νόμους! Θα το ξανακάνουμε!

3. Γιατί το Υπ. Παιδείας μας κάνει bullying, αλλά στους μαθητές δεν πιάνουν οι απειλές!

Τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να ασχοληθεί με αυτό, αφού πρώτα έγινε Υπουργείο “Ιδιωτικής” Παιδείας και Υπουργείο “εξετάσεων”, τώρα γίνεται και Υπουργείο “απειλών”.

Αντί να μας ακούσουν και να κάνουν πράξη τα αιτήματά μας, μας εκβιάζουν με webex και αποβολές ενώ έστειλαν ΜΑΤ να προσαγάγουν ανήλικα παιδιά σε σχολείο στην Κέρκυρα! Δε ντρέπονται λίγο;

Δεν τους είδαμε να νοιάζονται όταν δε γίνεται μάθημα επειδή έχουμε κενά σε καθηγητές, όταν βρέχει και πλημμυρίζουμε ή όταν έχει πάγο και κρυώνουμε!

Το μόνο που τους νοιάζει είναι εμείς να δεχόμαστε αμάσητα να μας κλέβουν το μέλλον, όσο κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ οι αλυσίδες φροντιστηρίων, οι κολλεγιάρχες και οι έμποροι πτυχίων!

4. Γιατί είμαστε με τους πολλούς και οι πολλοί έχουν δύναμη!

Παίρνουμε δύναμη από τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνιζόμαστε μαζί. Από τους καθηγητές μας που μας ενημερώνουν και στέκονται στο πλευρό μας. Από όλο το λαό που μας λέει ΜΠΡΑΒΟ! Τώρα θα γίνουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ! Γιατί τώρα είναι ώρα αγώνα! Για την Παιδεία μας και τη ζωή μας!

+1

Για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία- Δικαίωμα για όλους- όχι €υκαιρία!

Αυτό μας αξίζει. Απαιτούμε χρηματοδότηση, ενίσχυση και αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας. Καθηγητές, υποδομές, σύγχρονα βιβλία σε όλα τα σχολεία.

Απαιτούμε σχολείο και Πανεπιστήμιο που δεν μας κλείνει την πόρτα ανάλογα την οικονομική μας κατάσταση. Παιδεία που δε διαχωρίζει τα παιδιά αλλά τα βοηθά όλα να προοδεύουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

2. Ούτε σκέψη για πανελλαδικές εξετάσεις σε όλο το Λύκειο

3. Αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολικά κτήρια και τις υποδομές

4. Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων

5. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές. Περισσότεροι καθηγητές για να σπάσουν τα τμήματα με λιγότερους μαθητές/τμήμα

6. Δωρεάν Ενισχυτική Διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια

7. Δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις

8. Κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές, να μην τη χάσει κανείς μαθητής

9. Θέρμανση σε όλα τα σχολεία

Δε θα’ ναι η αδικία νόμος στα σχολεία, Δημόσια και δωρεάν θα’ ναι η Παιδεία!

Οι γονείς στο πλευρό των μαθητών ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Tο ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής καλεί τους γονείς να βρεθούν και πάλι στο πλευρό των παιδιών τους ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, στο νέο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους " Tο ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής χαιρετίζει όλους τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς που στο συλλαλητήριο στις 18 Γενάρη έστειλαν για άλλη μια φορά ένα βροντερό μήνυμα να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να απαξιώσει τους στόχους και τα όνειρα των παιδιών μας. Την Πέμπτη 25 Γενάρη θα βρεθούμε ξανά μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς στο νέο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα προπύλαια για να διεκδικήσουμε:

-Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τη καθιέρωση του εθνικού απολυτηρίου με πανελλαδικές εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του Λυκείου.

-Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής.

-Να δοθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία, για να καλυφθούν όλα τα κενά σε γενικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, για καθαριότητα και σίτιση, συντηρήσεις και επισκευές στα σχολεία μας και ανέγερση νεών σχολικών μονάδων.

Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα να πουλιέται σε όσους έχουν. Συμμετέχουμε μαζί με τα παιδιά μας την Πέμπτη 25 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες σε Ενώσεις και συλλόγους Γονέων ενημέρωσης για τις προωθούμενες αλλαγές. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νόμος η αδικία."

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ζητούν ΠΟΣΔΕΠ και Σύλλογοι ΔΕΠ

Με ομόφωνη απόφασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ ζητά από την κυβέρνηση να μην καταθέσει το «νομοσχέδιο παράκαμψης του άρθρου 16 του Συντάγματος». Η Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών τονίζει ότι η μόνη «ελευθερία» που θα υπηρετήσει το νομοσχέδιο για το δήθεν «ελεύθερο Πανεπιστήμιο» είναι η διάθεση «πτυχίων βασικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με δίδακτρα στη χώρα μας, η οποία θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση του δημόσιου Πανεπιστημίου». Παράλληλα, συνεχίζονται οι αποφάσεις Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των ΑΕΙ που απορρίπτουν το νομοσχέδιο. Επίσης, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών πανεπιστημιακών και ερευνητών στη διαδικτυακή καμπάνια «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», όπου οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 800.