Οικονομία

Ακριβό μου ελαιόλαδο: Οι 2 λόγοι που έχουν οδηγήσει σε ράλι την τιμή του

Ακριβό μου ελαιόλαδο: Οι 2 λόγοι που έχουν οδηγήσει σε ράλι την τιμή του Φωτογραφία: PEXELS Photo by Polina Tankilevitch
Η χαμηλή φετινή παραγωγή ελαιόλαδου και οι ελλείψεις στην αγορά εκτοξεύουν την τιμή του τενεκέ που αναμένεται να ξεπεράσει τα 170 ευρώ.

«Όταν ένα προϊόν γίνεται ακριβό στον καταναλωτή συμβαίνουν και φαινόμενα παραοικονομίας και κερδοσκοπίας», λέει, μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού ελαιοπαραγωγών ΝΗΛΕΑΣ, Γιώργος Κόκκινος.

Σε είδος πολυτελείας αναδεικνύεται το ελαιόλαδο, με τους παραγωγούς να εκτιμούν ότι ο τενεκές θα ξεπεράσει το κόστος των 170 ευρώ

Η αύξηση της τιμής του αποδίδεται αφενός στην κλιματική αλλαγή, αφετέρου στο κόστος παραγωγής που έχει αυξηθεί.

«Έχουμε λιγότερη από τη μισή παραγωγή σε σχέση με πέρυσι».

Ο ίδιος τόνισε πως οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί προκειμένου να αποφύγουν φαινόμενα αισχροκέρδειας αλλά και νόθευσης προϊόντος.