Οικονομία

ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για 16.000 προσλήψεις στο δημόσιο, βγαίνει η προκήρυξη για τη δημοτική αστυνομία

ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για 16.000 προσλήψεις στο δημόσιο, βγαίνει η προκήρυξη για τη δημοτική αστυνομία
Εν αναμονή της προκήρυξης για την πρόσληψη 1200 δημοτικών αστυνομικών, μέσω της μεγάλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ενώ στα σκαριά βρίσκονται και οι συζητήσεις για 16.000 προσλήψεις για τον επόμενο χρόνο, από τους επιτυχόντες, με προτεραιότητα να δίνεται στον τομέα της Υγείας.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να κλειδώσουν οι αποφάσεις για τις 16.000 προσλήψεις καθώς αυτήν την περίοδο συγκεντρώνονται οι ανάγκες ανά κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν το τέλος του 2023 ο αριθμός των επιτυχόντων της μεγάλης προκήρυξης του ΑΣΕΠ που θα προσληφθούν αναμένεται να ξεπεράσει τους 6.5000 ενώ άλλοι 8.000 θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις για όσες προκηρύξεις ανακοινωθούν την επόμενη χρονιά που αφορά τον προγραμματισμό για προσλήψεις το 2024.

Προτεραιότητα θα δοθεί στον τομέα της Υγείας καθώς όπως είχε δεσμευθεί ο πρωθυπουργός ο τομέας της Υγείας θα είναι από τους πρώτους που θα στελεχωθεί με 10.000 προσλήψεις.

Άμεσα οι προσλήψεις εκπαιδευτικών - Εν αναμονή της προκήρυξης για τη δημοτική αστυνομία

Αυτή την περίοδο καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες και να εκδοθεί η προκήρυξη που αφορά τους 1.800 επιτυχόντες εκπαιδευτικής κατηγορίας ΤΕ (Τεχνολογική).

Αντίστοιχες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί και για τους 4.400 επιτυχόντες εκπαιδευτικής κατηγορίας ΠΕ (Πανεπιστημιακή) προκειμένου οι σχετικές διαδικασίες να έχουν περατωθεί έως τα τέλη του μηνός και η προκήρυξη να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο.

Με την έκδοση των προκηρύξεων θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους σε φορείς του Δημοσίου, στα πρότυπα των μηχανογραφικών δελτίων που οι μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων δηλώνουν τις σχολές της αρεσκείας τους.

Στόχος είναι έως το τέλος Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος και ο έλεγχος των αιτήσεων, προκειμένου το φθινόπωρο να αρχίσει η κάλυψη των κενών θέσεων.

Τα κενά θα καλυφθούν με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων που καταρτίστηκε με γνώμονα τις ανάγκες των υπουργείων, των εποπτευόμενων φορέων τους, των ΟΤΑ και των ανεξάρτητων αρχών.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την προκήρυξη που αφορά την κάλυψη 1.213 θέσεων στη δημοτική αστυνομία κατόπιν αιτημάτων των δήμων.

Αυτή την περίοδο καταρτίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ προκειμένου η σχετική προκήρυξη να έχει εκδοθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι δήμοι με τις περισσότερες θέσεις προς κάλυψη είναι οι: Αθηναίων 181 θέσεις, Θεσσαλονίκης 80, Πειραιώς 77, Χανίων 37, Ηρακλείου Κρήτης 30, Θέρμης 20, Αχαρνών 16, Θερμαϊκού και Καλαμαριάς 15 και Χαλκιδέων 13 θέσεις.