Οικονομία

Έρχονται 10.000 προσλήψεις και νέοι μισθοί στο Δημόσιο

Έρχονται 10.000 προσλήψεις και νέοι μισθοί στο Δημόσιο
Έχει προτεραιοποιήσει ο Πρωθυπουργός τον κλάδο της υγείας. Έχει δεσμευθεί για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στον Αντέννα για τους στόχους και τις προτεραιότητες που έχει θέσει η νέα Κυβέρνηση σχετικά με το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως ο βασικός στόχος είναι να υπάρξουν «ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τον πολίτη: στα νοσοκομεία, στην παιδεία, συνολικά και παντού».

Ανέφερε πως ανακοινώθηκε ότι θα ισχύσει νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ τόνισε ότι «θα υπάρχει επιμόρφωση και αξιολόγηση του προσωπικού, παράλληλα με στοχοθεσία και βασική επιδίωξη την βελτίωση της παροχής έργου στους πολίτες».

«Θα υπάρχει μπόνους παραγωγικότητας, ανέλιξη και ανάπτυξη και για αυτό είναι απαραίτητη η επιμόρφωση των υπαλλήλων για να γίνονται καλύτεροι», είπε η νέα Υπουργός Εσωτερικών, κάνοντας σχηματικά λόγο για «μια δια βίου μάθηση», ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν και κύκλοι κινητικότητας στο Δημόσιο.

«Έχουμε πει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο: για κάθε αποχώρηση υπάρχει μια πρόσληψη στο Δημόσιο. Ως κυβέρνηση πρέπει να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες, γιατί πχ. με την ψηφιοποίηση του Κράτους μπορεί να μην χρειάζεται η αναπλήρωση μιας θέσης, ενώ υπάρχουν ανάγκες για να καλυφθούν πχ. στην υγεία. Ενδεικτικά, στην Παιδεία, διορίσαμε τα τελευταία χρόνια 28.500 εκπαιδευτικούς, μετά από 11 χρόνια έγιναν προσλήψεις, διότι υπήρξε προτεραιοποίηση», ανέφερε η Υπ. Εσωτερικών.

Συνεχίζοντας σχετικά με τις προσλήψεις, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως «έχει προτεραιοποιήσει ο Πρωθυπουργός τον κλάδο της υγείας. Έχει δεσμευθεί για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία και αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο αυτής της προτεραιοποίησης, με πλήρωση των θέσεων όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες, ενώ παράλληλα θα υπάρχει διαρκής επιμόρφωση του προσωπικού για να γίνεται καλύτερο».

Όπως σημείωσε, «ήδη υπάρχει πρόγραμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης για επιμόρφωση 250.000 δημοσίων υπαλλήλων».

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ακόμη ότι προωθείται η «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση», σημειώνοντας ότι «το πως ορίζονται οι αρμοδιότητες σε κυβέρνηση, περιφέρειες, αποκεντρωμένες διοικήσεις και δήμους, ώστε να γίνει ορθολογική κατανομή τους, έχει μεγάλη σημασία προκειμένου να δίνονται λύσεις για τον πολίτη. Πχ. για τα κλαδιά μπροστά από το σπίτι σου, αν δεν είναι σαφές ποιος έχει την αρμοδιότητα, δεν θα μπορέσει να βρεθεί λύση άμεσα».

NETWORK