Life

Αυτή είναι η απόλυτη βασιλόπιτα για αρχάριους: Συνταγή με μόλις 6 υλικά

Αυτή είναι η απόλυτη βασιλόπιτα για αρχάριους: Συνταγή με μόλις 6 υλικά Φωτογραφία: Pexels
Εύκολη, γρήγορη και με μόλις 6 υλικά είναι η συνταγή για βασιλόπιτα που παρουσίασε ο αγαπημένος σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης.

Βασιλόπιτα με μόλις 6 υλικά προτείνει ο Σταύρος Βαρθαλίτης - μέσα από το blog του - σε όσους αρχάριους θέλουν φέτος να το τολμίσουν!

Τι θα χρειαστείτε

6 Αυγά
160 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρ. Αλεύρι γ. ο. χ.
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
1 κ.σ. Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

Άχνη ζάχαρη
Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
  • Σπάμε τα αυγά ένα – ένα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με κυκλικές κινήσεις.
  • Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί , αλείφουμε τα τοιχώματα με το ηλιέλαιο ή το βούτυρο, μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ, το απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο 1 φορά.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 120 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα τοιχώματα τις φόρμας και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα, χωρίς το αντικολλητικό χαρτί, σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνειά της, ώστε να την καλύψουμε, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και σερβίρουμε.