Διεθνή

Η ελληνική τουριστική αφίσα ταξιδεύει στην... Κίνα

Η ελληνική τουριστική αφίσα ταξιδεύει στην... Κίνα
Την Ελλάδα του τουρισμού και του πολιτισμού θα μπορούν να απολαύσουν εκατομμύρια Κινέζοι που επισκέπτονται την έκθεση με θέμα «H Ελλάδα μέσα από την Τέχνη της τουριστικής αφίσας» η οποία εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη λαμπρή τελετή στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κίνα, Δρ. Ευγένιος Καλπύρης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Τσεγκντού, Χουάνγκ Τάο, Κινέζοι αξιωματούχοι, ξένοι διπλωμάτες και πλήθος κόσμου.

Όπως ανακοινώθηκε, η έκθεση περιλαμβάνει 55 τουριστικές αφίσες με θέμα την Ελλάδα, από τη δεκαετία του 1920 έως πρόσφατα. Οι αφίσες αυτές θα εκτεθούν στην συνέχεια σε άλλα τρία κεντρικά σημεία της πόλης Τσεγκντού, πληθυσμού 21 εκατομμυρίων κατοίκων. Η έκθεση διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας και με την επιμέλεια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κίνα, με τη συνεργασία του ΕΟΤ που παρείχε το υλικό.

«Από τις καλλιτεχνικές απεικονίσεις της δεκαετίας του ’20 έως τους σύγχρονους φακούς του 21ου αιώνα, μέσα από ακρυλικά χρώματα ή φωτογραφικά κολάζ, σε γαλλικά, αγγλικά ή γερμανικά, το βασικό μήνυμα των αφισών που σχεδιάστηκαν από ορισμένους από τους πιο γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, κατόπιν ανάθεσης από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, παραμένει αδιάλειπτο εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια ότι "η Ελλάδα με τα μυριάδες αξιοθέατά της σας καλεί να την επισκεφθείτε και να ζήσετε μια ανεπανάληπτη εμπειρία"», δήλωσε κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Καλπύρης.

20240521103405_0341a.jpg

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο της Τσεγκντού και άλλες τοπικές αρχές και θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν μήνα. Αποτελείται από επιλεγμένες τουριστικές αφίσες μίας περιόδου 100 περίπου ετών, ξεκινώντας από την πρώτη ασπρόμαυρη τουριστική αφίσα του ΕΟΤ στα τέλη της δεκαετίας του ‘20, τον Παρθενώνα μέσα από τον φακό της Nelly’s, και φθάνοντας έως τις αρχές του 21ου αιώνα.

Οι ελληνικές αφίσες αναμένεται να έχουν απήχηση σε πολύ μεγάλο κοινό, καθώς τα τέσσερα συνολικά σημεία όπου θα εκτίθενται, επισκέπτονται καθημερινά άνω των 100 χιλιάδων Κινέζων.