Διεθνή

Η στιγμή που Ιρανοί διασώστες εντοπίζουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Η στιγμή που Ιρανοί διασώστες εντοπίζουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου
Νέο βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τους διασώστες και το ελικόπτερο του Ραϊσί.

Σε μια ορεινή περιοχή και όπως και στα πλάνα ιδιαίτερα δύσβατη βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του προέδρου του Ιράν.

Στο βίντεο φαίνονται οι διασώστες την στιγμή που φτάνουν στο σημείο της συντριβής το πρωί της Δευτέρας.

Οι εικόνες καταγράφονται μέσα από μια κάμερα που φέρει ένας εκ των διασωστών. Οταν το αντίκρισαν άρχισαν να φωνάζουν, ενώ διακρίνονται θολωμένα ορισμένα από τα θύματα της πτήσης

{https://x.com/neccia1/status/1792629195668873291}

Σημειώνεται ότι σήμερα η κυβέρνηση του Ιράν διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι ο θάνατος του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι σε δυστύχημα με ελικόπτερο δεν θα προκαλέσει «την παραμικρή διατάραξη της διακυβέρνησης» της χώρας.

«Ο πρόεδρος του ιρανικού λαού, εργατικός και ακούραστος (...) θυσίασε τη ζωή του για το έθνος», αντέδρασε η κυβέρνηση στον θάνατό του. «Διαβεβαιώνουμε το πιστό έθνος ότι με τη βοήθεια του Θεού και την υποστήριξη του λαού δεν θα υπάρξει η παραμικρή διατάραξη της διακυβέρνησης της χώρας»,  πρόσθεσε.

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμίρ Αμπντολαχιάν μαζί με επτά άλλους επιβάτες και μέλη του πληρώματος χάθηκε χθες, Κυριακή, από τα ραντάρ καθώς πετούσε πάνω από απόκρημνη και δασώδη περιοχή στο βορειοδυτικό Ιράν εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με βροχή και πυκνή ομίχλη. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν σήμερα την αυγή σε πλαγιά βουνού.