Διεθνή

Διάγνωση καρκίνου για τον βασιλιά Κάρολο: Γιατί το παλάτι αποκάλυψε την είδηση

Διάγνωση καρκίνου για τον βασιλιά Κάρολο: Γιατί το παλάτι αποκάλυψε την είδηση Φωτογραφία: APE-MPE
Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποφάσισαν να αποκαλύψουν τα νέα για να «αποτρέψουν τις εικασίες». Ο πρίγκιπας Χάρι ταξιδύει εσπευσμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τον πατέρα του

«Ο Βασιλιάς έχει καρκίνο», αποκάλυψαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η διάγνωσή του έγινε αφότου νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου για διόγκωση προστάτη, αναφέρει μια δήλωση. Ο Δούκας του Σάσεξ πρόκειται να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο «τις επόμενες ημέρες» για να δει τον πατέρα του.

Τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Γουίλιαμ -του διαδόχου του θρόνου- ενδέχεται να αναλάβουν κάποια επιπλέον καθήκοντα για λογαριασμό του βασιλιά, κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, όπως γίνεται κατανοητό. Ωστόσο, πιστεύεται ότι αυτά τα καθήκοντα θα σχετίζονται με δημόσιες υποχρεώσεις και όχι με τον συνταγματικό ρόλο του Βασιλιά.

Είναι κατανοητό ότι ο μονάρχης θα συνεχίσει να λαμβάνει και να εξετάζει σημαντικά έγγραφα που χρησιμοποιούνται από τον μονάρχη και τους υπουργούς της κυβέρνησης και θα συνεχίσει επίσης να έχει εβδομαδιαία ακροατήρια με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, αν και είναι κατανοητό ότι αυτά μπορεί να κρατηθούν εξ αποστάσεως εάν οι γιατροί τον συμβουλέψουν να μειώσει τις προσωπικές επαφές.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει καμία κουβέντα για τις επερχόμενες επισκέψεις στο εξωτερικό, που είναι προγραμματισμένες  για τους επόμενους μήνες, όπως στον Καναδά τον Μάιο και στη συνέχεια στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Σαμόα τον Οκτώβριο για τη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει καν, εάν οι περιοδείες σε αυτές τις χώρες θα πραγματοποιηθούν, ούτε έχει προσδιοριστεί ημερομηνία για την επιστροφή του Βασιλιά στα πλήρη δημόσια καθήκοντά του.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, σημειώθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές επιχειρηματικές και επίσημες εργασίες ως συνήθως.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση του στο νοσοκομείο. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο.