Διεθνή

Γάζα: Καταστροφική η κατάσταση στο ινδονησιακό νοσοκομείο - «Πυροβολούν όποιον βρουν μπροστά τους»

Γάζα: Καταστροφική η κατάσταση στο ινδονησιακό νοσοκομείο - «Πυροβολούν όποιον βρουν μπροστά τους» Φωτογραφία: ΑΠΕ
Συνεχίζουν να γίνονται στόχοι, για τον ισραηλινό στρατό, νοσοκομεία αλλά και σχολεία στην Γάζα, καθώς πιστεύουν πως κάτω και πίσω από αυτά κρύβεται η Χαμάς.

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τραυματίες ασθενείς και οι συνοδοί τους, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης που στόχευσε το νοσοκομείο της Ινδονησίας, αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Άσραφ αλ Κούντρα.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τις IDF, αλλά πλάνα που μεταδόθηκαν από το Al Jazeera έδειξαν ισραηλινά τανκς έξω από το νοσοκομείο, που προφανώς εμπλέκονται σε ανταλλαγή πυρών με στελέχη της Χαμάς στην περιοχή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ισραήλ δήλωσε ότι οι IDF έχουν πληροφορίες για ένα δίκτυο τούνελ κάτω από το νοσοκομείο της Ινδονησίας, καθώς και αεροφωτογραφίες που δείχνουν εκτοξευτές ρουκετών μερικές δεκάδες μέτρα από το συγκρότημα.

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας ως βάσεις για τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες, κατηγορίες που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Live 

{https://youtu.be/gCNeDWCI0vo}


Τα παιδιά της Γάζας

Περισσότερα από 5.500 παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής Save the Children, ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν έχει ξεπεράσει τον ετήσιο αριθμό σε εμπόλεμες ζώνες από το 2019.


Ακατάλληλο για επεμβάσεις το ινδονησιακό νοσοκομείο 

Μετά την επίθεση στο ινδονησιακό νοσοκομείο η κύρια αίθουσα χειρουργείων έχει υποστεί ζημιές και δεν είναι πλέον διαθέσιμη για χειρουργικές επεμβάσεις, μας είπε πηγή μέσα από το νοσοκομείο.

Πολλοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γιατροί και ασθενείς, έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί.

Οι ισραηλινές οβίδες των αρμάτων μάχης έπληξαν επίσης το κοντινό σχολείο του Κουβέιτ, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες οικογένειες.

Τα τελευταία νέα από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη
Αναφέραμε νωρίτερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Χεβρώνας.


Δείτε live τις εξελίξεις: 

{https://www.youtube.com/watch?v=bPyjvcsSKRM}

Ακολουθούν οι τελευταίες εξελίξεις:

  • Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτια στο προάστιο ash-Shuweika στην πόλη Tulkarem, δήλωσαν παλαιστινιακές πηγές στο Al Jazeera.
  • Μάχες ξέσπασαν επίσης μεταξύ παλαιστινιακών ομάδων και ισραηλινών δυνάμεων μετά την επιδρομή των τελευταίων στον καταυλισμό Far'a στην Tubas στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
  • Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν επίσης στον καταυλισμό Aqbat Jabr στην πόλη Ιεριχώ, στη γειτονιά Umm ash-Sharayet στη Ραμάλα, στην πόλη Tuqu στη Βηθλεέμ και στη Χεβρώνα.

Το Ισραήλ πιέζει τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Γάζα, λέει η Αίγυπτος

Ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας θα απειλήσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και τον κόσμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι η πολιτική του Ισραήλ να εμποδίζει την είσοδο βοήθειας στη Γάζα στοχεύει συστηματικά στο να ωθήσει τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα υπό το βάρος των βομβαρδισμών και της πολιορκίας.

«Δυστυχώς, οι σοβαρές ισραηλινές παραβιάσεις των ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου δεν αποκαλούνται από ορισμένους με τα πραγματικά τους ονόματα», δήλωσε ο Sameh Shoukry κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών στο Πεκίνο.

«Η Αίγυπτος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφα, αλλά η πολιτική του Ισραήλ να παρεμποδίζει την είσοδο της βοήθειας είναι μια συστηματική πολιτική που αποσκοπεί στο να ωθήσει τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα υπό το βάρος των βομβαρδισμών και της πολιορκίας».


Το Ιράν καλεί τη Ρωσία να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση του πολέμου στη Γάζα

Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν κάλεσε τη Ρωσία να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

«Η αντίσταση θα καθορίσει αναμφίβολα το τελικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Αμιραμπντολαχιάν στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Σύμφωνα με την ανάγνωση της συνομιλίας, οι δύο διπλωμάτες συζήτησαν κυρίως τον πόλεμο στη Γάζα, με τον Αμιραμπντολαχιάν να κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι πυροδοτούν τον πόλεμο.

Τόνισαν επίσης την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός και επείγουσας βοήθειας στον πληγέντα άμαχο πληθυσμό.


«Το Ισραήλ επιδιώκει να τερματίσει την παρουσία των Παλαιστινίων στη γη τους»

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ Μαλίκι λέει ότι το Ισραήλ επιδιώκει να «τερματίσει την παρουσία του παλαιστινιακού λαού σε ό,τι έχει απομείνει από την ιστορική του γη».

Έκανε το σχόλιό του κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής διπλωματών από αραβικά και μουσουλμανικά κράτη στο Πεκίνο.

Εκεί, οι ηγέτες από τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Ινδονησία, την Παλαιστίνη και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας συζητούν τρόπους για να τερματιστούν οι μάχες στη Γάζα και να αυξηθεί η πίεση στις δυτικές χώρες να απορρίψουν τον χαρακτηρισμό της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ στη λωρίδα ως αυτοάμυνα.


Κατάσταση στο νοσοκομείο της Ινδονησίας «καταστροφική»

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Ashraf al-Qudra ενημέρωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις:

  • Φοβόμαστε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα επαναλάβουν αυτό που έκαναν στο νοσοκομείο al-Shifa.
  • Η κατάσταση είναι καταστροφική και οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν τις επιθέσεις τους.
  • Το προσωπικό του νοσοκομείου της Ινδονησίας επιμένει ότι θα παραμείνει για να περιθάλψει τους τραυματίες.
  • Υπάρχουν περίπου 700 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού και των τραυματιών, μέσα στο νοσοκομείο.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβολούν όποιον φεύγει από το νοσοκομείο της Ινδονησίας»

  • Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβολούν όποιον προσπαθεί να φύγει από το νοσοκομείο.
  • Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι καταστροφική.
  • Το νοσοκομείο είναι γεμάτο από ανθρώπους. Υπάρχουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού, των ασθενών και όσων βρίσκουν καταφύγιο.
  • Είναι δύσκολο να μεταφερθούν ασθενείς από τη βόρεια Γάζα επειδή οι ισραηλινές δυνάμεις στοχεύουν όποιον πλησιάζει στην περιοχή.